Umažani na Konferenciji Zaposli se u Hrvatskoj

0

U okviru konferencije „Zaposli se u Hrvatskoj“, koja se održala 26. ožujka u Zagrebu u prisustvu ministra rada i mirovinskog sustava mr. sc. Marka Pavića te ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončara, ravnateljica POU „Ante Babić“ Umag Tatjana Vujić potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Europskog Socijalnog Fonda te tako još jednom dokazala kvalitetu ustanove i cijelog tima koji je mjesecima radio na osmišljavanju i realizaciji hvalevrijednog projekta. 

Naime, Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ prijavilo je projekt pod nazivom „ILUS -  Innovative Local Unemployment Solution / Inovativna rješenja lokalne nezaposlenosti“ čiji je glavni cilj razvoj novih i inovativnih programa osposobljavanja na području Grada Umaga.

Projekt, ukupne vrijednosti 811.873,32 HRK, želi doprinijeti provedbi Strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije, koja kao ranjive skupine  definira  žene i mlade od 15-29 godina, njihovim uključivanjem u programe osposobljavanja i radionice za uspješno kreiranje karijere. 

Ciljevi projekta su razvoj novih, inovativnih programa osposobljavanja uz upotrebu ICT-a, namijenjenih barmenima i sobaricama, izrada kvalitetnih ishoda učenja uz sudjelovanje civilnog sektora (Udruga konobara i barmena HR), besplatno pohađanje programa osposobljavanja za 35 osoba koji pripadaju ciljanim skupinama, a čime će se povećati njihove kompetencije na tržištu rada.

 Osim stručnih kompetencija, kroz program će se jačati i njihove jezične kompetencije na stranim jezicima po vlastitom izboru, a omogućit će se i besplatno pohađanje ciklusa radionica za uspješno planiranje karijere, što će uvelike povećati sposobnost prilagođavanja promjenama na tržištu rada te  motiviranost za aktivnije sudjelovanje na tržištu rada.

Nadalje, ovim će se hvalevrijednim projektom poticati stvaranje prostornih i tehničkih uvjeta u POU Umag koji će omogućiti održivost programa, uz mogućnost nadogradnje novim programima osposobljavanja za kojim postoji potreba u sektoru ugostiteljstva i turizma. Projekt, u ukupnom trajanju od 18 mjeseci, provodit će se na području grada Umaga, od ožujka 2019. godine do rujna 2020. godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa