susjed poslao video

Poslušajte buku koja dopire iz Istarskog kluba u Zagrebu (video)

3

"Još jedan sam od stanara koji Vam piše i koji na žalost živi iznad istarskog vulkana u Ilici 13. Morao sam se javiti jer mi stanari imamo, čak i nije preteška konstatacija - životnu priliku napokon imati normalan život", piše u emailu našem portalu Edo Anušić, stanar zgrade u kojoj djeluje Klub studenata Istre iz Zagreba.

"Ali tu priliku možemo isto tako izgubiti jer smo svjedoci prave kanonade ultimativnih političkih zahtjeva da se okupljalište istarskih studenata po svaku cijenu, čak i prodajnu, zadrži na polukatu naše zgrade, što me kao građanina ove zemlje duboko deprimira jer sam zapravo shvatio koliko debelim štitom se može ako ustreba, opasati jedna obična studentska udruga, štitom protiv kojeg naše drvene puške ne znače ništa.

Kada smo prije par tjedana čuli da Ministarstvo želi svoj prostor na polukatu naše zgrade, od tog trenutka treperimo kao posljednji list na buri, nadamo se i čekamo željeni natpis na vratima - od 8 do 16. Treperimo, samo za naš mir, protiv bezumne odluke da koncertna dvorana jedne studentske udruge bude na polukatu stambene zgrade. Koja je cijena svega toga?

Ako pobijedi politička moć mi ćemo morati odseliti, jer će to biti previše, zdravlje je već odavno narušeno, snage i živaca za nastavak više nema. Vjerujem da će mnogi od vas nakon ovih fotografija barem malo razmisliti ili barem malo spoznati kakve živote živimo. Istarski studenti su da ne bude zabune poprilično fin i kulturan svijet, uvijek smo za dnevnog svijetla znali jedni drugima reći „dobar dan“, ali nikada „dobro veče“, dolaskom noći i porastom promila ta kultura se uvijek topila, da bi nakon 0,5 potpuno nestajala.

Da ne duljim evo nekoliko fotografija koje zorno pokazuju razmjere nečije davne odluke da se studente pune mladosti i energije smjesti na polukat naše zgrade u prostor pun alkohola i podrške domaćih hitova za nabijanje decibela i „rezanje žila“" piše Edo Anušić, stanar Ilice 13. Video s Youtubea pogledajte u nastavku, kao neke fotografije koje nam je poslao stanar. Legende, odnosno pojašnjenja ispod fotografija su stanarova.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa