postrojenje za reciklažu

Potpisan Ugovor o darivanju državnog zemljišta Gradu Umagu

0
Vili Bassanese i Goran Marić
Vili Bassanese i Goran Marić

Nakon Odluke Vlade o prihvaćanju prijedloga o darovanju nekretnina Gradu Umagu za izgradnju postrojenja za reciklažu građevinskog materijala Valdemat na sjednici 13. rujna u Puli, na red je stiglo i svečano potpisivanje Ugovora. Sama je svečanost upriličena 12. ožujka u Gradskoj vijećnici Umaga tijekom koje su ministar državne imovine Goran Marić te gradonačelnik Umaga Vili Bassanese potpisali Ugovor od iznimno velike važnosti za Umag i okolicu.

„Ovim činom darivanja zemljišta dugoročno će biti riješena održivost na području Grada Umaga, a time i zaštita okoliša, odnosnu kvaliteta života sugrađana i gospodarstvenika koji će investirati i graditi na području našega grada.“ naglasio je Bassanese.

U svrhu izgradnje postrojenja za reciklažu građevinskog materijala i deponija neiskoristivog građevinskog materijala u predjelu zone Valdemat, država je Umagu darovala nekretnine ukupne površine 67.889 m2, vrijedne 6.150.000 kuna. Ovim se darivanjem nekretnina konačno privodi kraju višegodišnji trud Gradske uprave da sustavno riješi problematiku divljih deponija na širem području Umaštine te izgradi postrojenje i deponij za građevinski materijal u visini od 10-tak milijuna kuna na Valdematu do 2020. godine.

„Zadovoljstvo mi je biti u Umagu. Ali, još mi je veće zadovoljstvo surađivati s vama. Jer Umag je grad primjer kako se surađuje s državom. U mnogo čemu ste grad primjer. Nama je lako s vama surađivati jer prepoznajete sve što je Ministarstvo državne imovine učinilo i sve mogućnosti koje ono pruža.“ izjavio je ministar dr.sc. Goran Marić.

Grad Umag u okviru svojeg projekta „Umag – smart city-green city 2010.-2020.“ kontinuirano investira u smjeru ekološke osviještenosti, i to kroz četiri glavna cilja: održivo gospodarenje otpadom, plinofikaciju, zaštitu otpadnih voda 3. razina te očuvanje okoliša i obnovljivih izvora energije. U okviru prvo spomenutog, Grad Umag ide korak dalje upravo zahvaljujući Vladi RH koja je uslišila zahtjeve našega grada te odlučila darovati nekretnine koje će omogućiti izgradnju postrojenja za reciklažu građevinskog materijala te deponija neiskoristivog građevinskog materijala. Navedenom investicijom nastavlja se sa sustavnom realizacijom svih potrebnih koraka u smjeru sve zdravijeg i zelenijeg Umaga.

Svakako je važno napomenuti i zemljište na kojem se nalazi tržnica Grada Umaga, koje je sukladno Tabularnoj ispravi Ministarstva državne imovine darovala Gradu Umagu. Riječ je o zemljištu površine 2.247 m2, koje je bivša umaška vlast založila, a koje se konačno vratilo u vlasništvo Grada Umaga. Ovim činom konačno se može započeti planirana investicija rekonstrukcije gradske tržnice, što predstavlja jedan od najznačajnijih projekata na području Umaga.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa