Pisali pjesme o Lidlu u zamjenu za poklon bonove!

0
S otvorenja pulskog Lidla
S otvorenja pulskog Lidla

Lidl je otvorio drugi po redu supermarket u Puli a tim povodom organizirali su nagradnu igru pisanja pjesmi o svom trgovačkom lancu. Istrani su na Facebooku pisali pjesme o tom lancu a najbolji su dobili poklon bon.

"Dragi naši, 11. ožujka ponovno donosimo dobre vijesti u Pulu! Otvaramo našu 97. trgovinu ukupno, a drugu u Puli. Povodom toga, želimo podijeliti s vama sreću oko otvorenja i darovati neke od vas! U komentaru nam napišite kreativan akrostih ili kratku akropriču – 3 najkreativnija nagradit ćemo Lidl poklon bonom od 1.000, 500 i 300 kuna. P.S. Akrostih je pjesma u kojoj početna slova, slogovi ili riječi, čitani odozgo dolje, daju neku riječ. Vaš je zadatak napisati akrostih čija početna slova čine riječi LIDL PULA. :)", objavili su iz Lidla na društvenim mrežama.

Ne znamo jesu li u Istri već zabilježeni slični poetsko-propagandni pothvati, ali ovaj Lidlov se dobro uhvatio pa je tako u tri dana stiglo stotinjak pjesama. Istrani su, i to pod punim imenom i prezimenom, bez pjesničkih pseudonima, pisali 'trgovačku' poeziju s rimom ili bez nje.

Evo nekih od stihova: "Lidlić glavni sam u gradu, I volim ga kao i ležati u hladu. Dobro mi dođe u ove studentske dane, Lidlu ne pronalazim ni jedne mane", "Dosta je bilo konkurencije i rivaliteta, Lidl ima marke gdje je najbolja kvaliteta. Pikok, Esmara, Cien i Lupilu, U druge dućane ne idem ni u ludilu.", "Ljeto nam je sve bliže, I novi Lidl u Pulu stiže!" neki su od stihova. Jedan je facebookovac međutim bio kritičan pa je svoj rad završio manje pjesnički. "Ludilo ljudi, jeste li čuli... Otvara se još jedan instrument za isisavanje novaca u strane džepove. Navali narode!!!", napisao je jedan korisnik Facebooka.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa