Koraca podnio ostavku, umaški IDS vodi potpredsjednik Sirotić

1
Arden Sirotić
Arden Sirotić

Na sjednici predsjedništva umaške podružnice IDS-a, održanoj 9. ođujka, Daglas Koraca podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika umaškog IDS-a. 

Obrazloživši razloge svoje ostavke, Koraca je istaknuo da je to isključivo njegova odluka. "Smatram to konstruktivnim potezom s obzirom na situaciju u kojoj se našla gradska podružnica IDS-a Umag. Moramo što prije krenuti prema rješavanju situacije i konsolidaciji podružnice", rekao je Koraca.

Nakon što su saslušali Koracino obrazloženje, članovi i članice predsjedništva IDS-a Umag prihvatili su njegovu odluku te su mu se zahvalili na dosadašnjem radu. Koraca će nastaviti aktivno sudjelovati u radu podružnice te obnašati funkciju gradskog vijećnika.

Sukladno Statutu IDS-a, upravljanje podružnicom preuzima potpredsjednik Gradske podružnice, dok će se sve aktivnosti nastaviti po redovnom programu. Odlukom predsjedništva potvrđeno je da upravljanje podružnice preuzima  Arden Sirotić, dugogodišnji član IDS-a te ravnatelj Talijanske osnovne škole Galileo Galilei u Umagu. 

Zahvalivši se na jednoglasnoj podršci, Sirotić je naglasio kako se vodstvo umaškog IDS-a slaže da im svima predstoji puno timskog rada i razgovora kao i  rada na promjenama koje su Umagu nužno potrebne. Pozvao je sve članove i simpatizere IDS-a da „svojim idejama, sugestijama i kritikama daju svoj doprinos razvoju našeg mista.“

Sirotić je poručio da će mu prva aktivnost biti organiziranje niza sastanaka po svim ograncima u Umagu te da će u narednim danima imati točnu brojku članova koji su istupili iz podružnice budući da je provjerom utvrđeno da neki od potpisa nisu autentični, odnosno, da neki od članovi koji se nalaze na popisu nikad nisu zatražili ispis.

"Program IDS-a ima snažnu podršku na području našeg grada. Zajedno možemo mijenjati naš Umag nabolje", zaključio je Arden Sirotić. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa