Jedina žena ribar iz Piranskog zaljeva dobila cvijeće od policije

0
Franka Makovac s policajcima
Franka Makovac s policajcima

Prošlo je više od stotinu godina od kada je prva žena dobila značku i policijske ovlasti. Iako su se kroz povijest morale izboriti za svoja prava i jednako tretiranje u službi, danas policijske službenice ravnopravno obavljaju sve policijske poslove kao i njihovi muški kolege. Kako bi im zahvalili na njihovom doprinosu službi, djelatnici Policijske uprave istarske čestitali su svojim kolegicama Dan žena cvijećem, slatkišima ili drugim prigodnim darovima.

Osim toga, organizirane su i prigodne akcije u prometu pa su tako na području Rovinja, Buzeta i Umaga policijski službenici u suradnji s predstavnicima gradova dijelili vozačicama cvijeće. Na Trgu na Lokvi načelnik Policijske postaje Rovinj Branko Ivan Bestulić je s gradonačelnikom Rovinja Markom Paliagom dijelio cvijeće savjesnim vozačicama, buzetski policajci su dijelili cvijeće u Ročkom Polju, a umaški policajci su s prometnim redarom, u Ulici Joakima Rakovca, također zaustavljali vozačice i dijelili im ruže.

Brojne vozačice ostale su ugodno iznenađene kada su umjesto uobičajenog postupanja policije dobile ružu ili maćuhice kao zahvalu za odgovorno ponašanje u prometu te su izrazile želju da ovakvih postupanja policije, kojima se na simpatičan način ukazuje na poštivanje prometnih propisa, bude više. Pomorska policija iznenadila je pak Franku Makovac, jedinu ženu koja se u Savudrijskoj vali bavi ribarenjem te su joj u duhu dobre suradnje također poklonili cvijeće, dok je kontakt policajac Policijske postaje Buzet u šetnji gradom zaustavljao žene i dijelio im karanfile. (Foto: PU istarska)

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ELEKTRIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KROVOPOKRIVAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A GRAĐEVINSKI/A RADNIK/CA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA