Četiri od pet odjela u Općini Medulin vode žene

0

U vijećnici Općine Medulin 8. ožujka obilježen je međunarodni Dan žena. Tim je povodom načelnik Općine Medulin Goran Buić u 12 sati primio predstavnice obrazovnih institucija odnosno predstavnice dječjeg vrtića Medulin, Osnovne škole „Dr. Mate Demarin“ Medulin te predstavnice visokog obrazovanja. Ovogodišnjem prijemu u ime obrazovnih institucija prisustvovale su:  Severka Verbanac, Olivera Živković, Anka Vitasović, Iva Rogulj Hrelja i Mirjana Duras Komparić iz Dječjeg vrtića Medulin, Emanuela Pinzan Chiavalon, Suzana Vidović, Natalija Zoričić i Dragica Dorić iz OŠ „Dr. Mate Demarin te Mirjana Grakalić, Tamara Floričić, Lorena Mošnja Škare i Kristina Džin kao predstavnice visokog obrazovanja.

Obzirom da je obrazovanje temeljni dio svih društvenih aktivnosti, Općina Medulin željela je obilježiti Međunarodni dan žena dajući osobiti naglasak na sve razine obrazovanja, te skrenuti pozornost da upravo žene čine većinu obrazovnih djelatnika.

Načelnik Goran Buić pozdravio je sve prisutne predstavnice naglasio je kako su upravo žene važne u sustavu obrazovanja, a na primjeru Općine Medulin istaknuo kako su u dječjim vrtićima i osnovnoj školi većina zaposlenika žene, obje institucije imaju ravnateljice, a od 5 upravnih odjela u Općini Medulin njima čak četiri upravljaju žene. Napomenuo je kako mu je iznimno drago i ugodno raditi sa ženama, koje smatra pedantnijima i detaljnijima, a volio bi da se u vijeću Općine Medulin nalazi veći broj žena. Smatra da su žene u obrazovnom sustavu uvelike zaslužne za budućnost Općine Medulin obzirom da od malih nogu usmjeravaju našu djecu. U skladu s navedenima načelnik Buić prepustio je riječ prisutnim predstavnicama koje su pojedinačno iznijele svoje viđenje žena u obrazovnom sustavu.

Svaka od predstavnica zahvalile su se načelniku na prijemu te istaknule iznimnu međusobnu suradnju, uvažavanje i potporu. Zamjenik načelnika Damir Demarin nadodao je kako 68% od ukupnog broja zaposlenih u Općini Medulin čine upravo žene te im se ovim putem zahvalio na njihovom svakodnevnom trudu. Nakon kraćeg neformalnog druženja načelnik Buić i zamjenik Demarin svim su ženama poklonili ruže i bombonjere.

Načelnik Goran Buić i zamjenik Damir Demarin u 13,00 sati primili su i sve svoje djelatnice iz Općine Medulin kojih je 32. od ukupno 47 zaposlenih. Svojim su djelatnicama uručili prigodan cvijet i bombonjeru, te zahvalu na radu i uspješnosti u poslu, a prvenstveno u privatnom i obiteljskom životu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa