Mlada Slovenka igra za Pulu: 'Ljudi uz more su opušteniji'

0
Ana Tofant
Ana Tofant

Ana Tofant (20), ponajbolja igračica Stolnoteniskog kluba Pula u Superligi, imala je izuzetno uspješan nastup na 28. seniorskom prvenstvu Slovenije koje je održano na Rakeku. Naime, 20-godišnja Ana je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila svoj prvi seniorski naslov slovenske prvakinje, a osim toga osvojila je srebro u mješovitim parovima te broncu u parovima! U prvom kolu je bila slobodna, a u drugom je s 4:1 pobijedila Tinu Mozetič (Letrika). Kako se ova Slovenka koja igra za pulski klub i studira na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, snalazi u Puli i kako doživljava Istru, saznali smo u kratkom razgovoru.

"Liga se tijekom sezone igra gotovo svaki vikend, što znači da ove godine dosta vremena provodim u Hrvatskoj. U pulskom je klubu super ekipa, stvarno sam u dobrim odnosima, kako sa suigračicama, trenerom i vodstvom kluba, tako i sa svim ostalim članovima kluba. S veseljem dolazim na utakmice superlige, jer je, osim samog stolnog tenisa, u kojem se s timom borimo za 5. mjesto, a sama sam trenutno 3. igračica lige, uvijek prisutna dobra volja i mnogo smijeha. U Pulu obično dođem dan uoči utakmice, ovisno gdje i protiv koje ekipe igramo, u klubu odtreniram, a nakon toga subotama slijedi utakmica Superlige", priča Ana.

"U Puli sam bila uoči početka sezone samo jednom, sredinom proljeća, dok sam ove godine, kad sam imala više vremena bolje upoznala i sam grad. Najviše mi sviđa stara jezgra s Arenom, Augustovim hramom i Zlatnim vratima, zatim ljudi, koji mi se čine otvorenijima i opuštenijima od onih u unutrašnjosti države, i naravno sama blizina mora, a koja se osjeća već u samom zraku, te se nađe mnogo mirnih i lijepih kutaka uz čisto more. Činjenica da utakmice Superlige traju jesenjih, zimskih in proljetnih mjeseci, izvan turističke sezone, samu mi je Pulu, ali i druga mjesta u Istri, kao na primjer Rijeku, Opatiju, Rovinj itd., dočarala u sasvim drugom svjetlu. Dosad sam doduše već posjetila većinu većih priobalnih istarski mjesta, u kojima me ponajprije oduševaljava njihova povijest  i povezanost s morem", zaključila je naša sugovornica, rekavši da će vrlo vjerojatno opet doći, možda čak i tijekom prvih praznika.

U prošloj sezoni igrala je u talijanskoj stolnoteniskoj Superligi, gdje je sa suigračicama sezonu zaključila na 2. mjestu, a ove godine za ŽSTK Pula nastupa u hrvatskoj ženskoj Superligi, iako živi i trenira uglavnom u Sloveniji. (Foto: Instagram)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa