bespovratna eu sredstva

Labin za razvoj kulturnog turizma dobio 177 tisuća eura    

0
Sastanak u Urbaniji
Sastanak u Urbaniji

U talijanskom gradu Urbania početkom tjedna održan je prvi dvodnevni sastanak EU projekta RECOLOR -  Reviving and EnhanCing artwOrks and Landscapes Of the adRiatic kojem su prisustvovali i predstavnici Grada Labina.

Projekt RECOLOR, sufinanciran iz Programa Interreg Italija – Hrvatska službeno je započeo s provedbom početkom 2019. a trajat će do lipnja 2021. Ukupne vrijednosti od preko dva milijuna eura projekt ima za cilj povećanje turističkih potencijala urbanih i prirodnih krajobraza u Hrvatskoj i Italiji, koji nerijetko nisu u potpunosti iskorišteni i nedovoljno uključeni u tradicionalne turističke krugove.

Budžet Grada Labina  u projektu RECOLOR iznosi 208 tsiuća eura od čega se iz Programa sufinancira 176.800 eura ili 85% ukupnih troškova. Uz Grad Labin partneri u projektu su i Regija Emilia-Romagna kao nositelj (IT), Veleučilište u Šibeniku (HR), Općina Campobasso (IT), Općina Cividale Del Friuli (IT), Razvojni konzorcij Montefeltro (IT), Sveučilište u Bologni (IT) te Grad Zadar (HR).

Kroz projekt će doći do podizanja kulturnog stvaralaštva koristeći inovativne pristupe kroz poticanje transnacionalne suradnje u području kulturnog turizma. Projekt će promovirati relevantne i manje poznate umjetničke radove, stvarajući specifične itinerere za posjetu postojećih krajolika koji su prikazani, razvijajući nove turističke ponude i promovirajući sezonsku prilagodbu turističkog toka.

Na taj način RECOLOR projekt namjerava pridonijeti raznolikosti turističkih proizvoda i usluga te  poboljšati kvalitetu turističke ponude u okviru  vizije održivog i odgovornog turizma.

Glavnina aktivnosti usmjerit će se na dionike u turizmu s ciljem povećanja postojećih vještina te razvoj novih kapaciteta i znanja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa