Nove snage istarskog novinarstva: Sretan im Dan žena!

1
Nina Žufić, Stefani Veljak i Chiara Bilić (foto: Facebook, Start Up)
Nina Žufić, Stefani Veljak i Chiara Bilić (foto: Facebook, Start Up)

Bliži se 8. ožujka, dan kada slavimo i posebnom pažnjom obasipamo pripadnice nježnijeg spola. Iako je nastao u kontekstu borbe za ženska prava, s vremenom se 8. ožujak pretvorio u svojevrsni blagdan kavalirstva i galantnosti.

Zanimljivo da se također u ožujku, i to drugog dana trećeg mjeseca davne 1873. godine rodila Marija Jurić Zagorka, prva profesionalna novinarka u Hrvatskoj. Žena koja je, u vrijeme kada se taj posao smatrao muškom privilegijom, hrabro zakoračila u svijet politike i medija. Njoj i Danu žena u čast, sačinili smo mali popis novih i mladih ženskih snaga istarskog novinarstva, koje su svojim radom i angažmanom osvježile regionalnu medijsku scenu.

Na pulskoj TV Novi već neko vrijeme radi Stefani Veljak. Studira novinarstvo na Sveučilištu u Zadru, diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Puli, gdje je bila potpredsjednica Studentskog vijeća. Neko je vrijeme radila u Valamaru a onda je prešla na TV Novu, gdje radi kao novinarka i voditeljica.

Zanimljivim pulskim gradskim temama čitatelje Glasa Istre svakodnevno razveseli novinarka Chiara Bilić. Njeni su komentari aktualni i stilski dobro napisani. Studirala je sociologiju i filozofiju na Filozofskom fakultetu Zagrebu.

Rafaela Paliska novinarka je, fotoreporterka i glavna urednica Radio Labina. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Rijeci a posljednji put se jače istaknula u javnosti polemizirajući s labinskom vijećnicom SDP-a Neel Rocco oko blokiranja komentara na Facebooku.

Nina Žufić jedan je od zaštitnih glasova novootvorenog radija Medulin FM. Ranije se istaknula kao voditeljica priredbi i drugih manifestacija, među kojima je popularni turnir u piciginu kojeg organizira medulinski klub 'Pešekan'. (Kristian Stepčić Reisman, foto: Facebook)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa