Evo tko je dobio nagradu za najbolju masku u Medulinu!

0

Nakon veselog jutarnjeg programa kojeg su krasile male maškare, u popodnevnim satima u Medulinu nastavilo se s bogatim karnevalskim programom. S početkom u 17 sati mogli smo svjedočiti prvoj do sada Maškaranoj utrci koja je krenula s Place u Medulinu u smjeru kampa „Medulin“. Utrku su otvorili najmlađi trkači i to u kategorijama: dječaci i djevojčice (300m) – predškolarci, dječaci i djevojčice (600m) – 1. do 4. razred, dječaci i djevojčice (800m)– 5. do 8. razred. Iako su se svi dječaci i djevojčice pokazali kao izvrsni i veselo maškarani trkači, moramo izdvojiti one najuspješnije.

U utrci na 300 m, u kategoriji djevojčica, prvo mjesto osvojila je Emili Banko (AK Medulin), drugoplasirana Judita Uhač (AK Medulin), treće mjesto pripalo je Noemi Cukon (AK Medulin). U kategoriji dječaci, prvo mjesto osvojio je Bojan Jakov Perkov (AK Medulin), drugo mjesto pripalo je Olegu Tomiću (AK Medulin), a treće mjesto osvojio je Deni Pribičević (AK Medulin). U utrci na 600 m, kategorija djevojčice, prvo mjesto osvojila je Pavlina Grgurević (Pula), drugo mjesto Marta Chiavalon (AK Medulin), a treće mjesto dijele Meri Kukolja (AK Medulin) i Sara Cukon (AK Medulin). U kategoriji dječaci prvo mjesto osvojio je Luka Kljajić (DSR Uljanik), drugo mjesto pripada Roku Drmiću.

U utrci na 800 m, u kategoriji žene imali smo samo jednog prijavljenog natjecatelja, stoga prvo mjesto pripada Danijeli Kljajić (DSR Uljanik). U muškoj kategoriji prvi na cilj stigao je Ivan Drmić, drugo mjesto osvojio je Tedi Veličković (AK Medulin), te treće mjesto David Paćalat. Jednoglasnom odlukom karnevalskog žirija za najljepšu i najmaštovitiju dječju žensku masku proglašena je ona Judite Uhač „pčelice“, a kao najljepša muška dječja maska proglašen je Matija Kolarić „batman“. Nagrađenima je Općina Medulin uručila poklon pakete.

Glavna utrka dužine od 5 km, započela je u 17 sati, u ženskoj kategoriji prvo mjesto i glavnu nagradu – poklon bon u iznosu od 800 kuna, osvojila je Aleksandra Bosanac (Team Radojković) s najbržim vremenom od 20 minuta i 53 sekunde, nedugo iza nje sa samo 6 sekundi zaostatka, drugoplasirana Ivana Grgurević osvojila je poklon bon u iznosu od 600 kuna, treće mjesto i poklon bon od 200 kuna osvojila je Andrea Stojšić (Dsr uljanik).

U muškoj kategoriji prvo mjesto i glavnu nagradu  – poklon bon u iznosu od 800 kuna, osvojio je Matija Lisec (AK Maximvs Poreč) s najbržim vremenom od 15 minuta i 53 sekunde, iza njega na drugom mjestu s vremenom od 16 minuta i 16 sekundi bio je Ivan Diklić (AK Maximvs Kaštelir) koji je osvojio nagradu za drugo mjesto te poklon bon u iznosu od 600 kuna, treće mjesto i nagradu – poklon bon u iznosu od 200 kuna osvojio je Daniel Nimac.

U kategoriji najljepša ženska maska, glavnu nagradu  – poklon bon u iznosu od 800 kuna odnijela je Aleksandra Bosanac „policajka“ dok je nagrada za najljepšu mušku masku pripala Igoru Knapiću „Harry Potteru“ koji je također osvojio poklon bon u iznosu od 800 kuna.

Velike medulinske maškare, svoju povorku započele su u 10 sati kod crkve sv. Agneze u Medulinu te su uz pratnju harmonikaša, pjesmu i dobro raspoloženje obišli sve dijelove naselja. Kako to tradicija medulinskih maškara nalaže, u 19 sati na Placi u Medulinu, tužitelj i branitelj su tradicionalno izrekli šentencu i presudili pustu za sva nedjela u protekloj godini. Nakon spaljivanja pusta vesela povorka zaputila se prema šatoru na rivi gdje je fešta uz DJ Nikolu z Kukurini, te glavni događaj večeri – koncert Jasmina Stavrosa potekla do kasno u noć.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa