Pogledajte tko je od države dobio novac za turizam i poljoprivredu!

0
Ilustracija: Instagram
Ilustracija: Instagram

Agencija za plaćanja u poljoprivredi privela je kraju obradu natječaja za tip operacije  6.1.1.  »Potpora mladim poljoprivrednicima« i tip operacije 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnom području“, a u okviru Mjere 6 „Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Mladi poljoprivrednici kojima je poljoprivreda osnovno zanimanje kroz tip operacije 6.1.1. mogu ostvariti 50.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, odnosno 100% potpore za cijeli niz aktivnosti koji doprinose razvoju gospodarstva, od kupnje poljoprivrednog zemljišta i alata, podizanja novih nasada, izgradnju prostora za izravnu prodaju svojih proizvoda i sl. Operacija je namijenjena i onima kojima poljoprivreda nije osnovna djelatnost, a takvi mogu ostvariti potporu od 20.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Tip operacije 6.2.1. namijenjen je onima koji žele svoj poljoprivredni posao proširiti na nepoljoprivredne aktivnosti, kao npr. mehaničarske radnje, turističke djelatnosti, kušaonice vina, proizvodnju kolača, likera, eteričnih ulja, peleta, ali i djelatnost uređenja krajolika, čuvanja djece te starijih i nemoćnih osoba, a fiksni iznos potpore je 50.000 eura po korisniku u kunskoj protuvrijednosti. Na Plitvičkim Jezerima je 26. veljače organizirano svečano potpisivanje ugovora za dio korisnika iz Istarske, Primorsko-goranske, Karlovačke i Ličko-senjske županije čiji su ugovori bili pripremljeni. Donosimo popis pozvanih korisnika iz Istarske županije uz kratki opis ulaganja.

Tip operacije 6.1.1.

Tip operacije 6.2.1.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa