potpisan sporazum o suradnji

Podržali pulski sajam: 'U digitalno doba mladima približavamo knjigu'

1
Valter Flego, Boris Miletić, Miljenko Živaljić i Magdalena Obradović Vodopija
Valter Flego, Boris Miletić, Miljenko Živaljić i Magdalena Obradović Vodopija

Između Grada Pule, Istarske županije, Zagrebačke banke i udruge Sa(n)jam knjige u Istri 6.3. je u prostorijama pulske Komunalne palače potpisan sporazum o suradnji kojim će se i naredne tri godine podržati održavanje projekta Sa(n)jam knjige u Puli. Ugovor su potpisali pulski gradonačelnik Boris Miletić, istarski župan Valter Flego, predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić te predsjednica Udruge Magdalena Obradović Vodopija.

Prema riječima gradonačelnika Miletića, Sa(n)jam knjige u Puli koji će se ove godine održati 25. godinu za redom, prepoznat je kao kulturna manifestacija koja okupljajući ljubitelje pisane riječi, promovira Pulu i Istru i izvan granica Hrvatske. „Sajam knjige iznova privlači najveća imena suvremene svjetske književnosti i sigurno je da će Grad Pula nastaviti podržavati ovako kvalitetnu manifestaciju. Zahvala ide svima koji su prepoznali važnost Sajma i koji neumorno rade na njegovom održavanju“, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Istarski župan Valter Flego kazao je kako je Istarska županija pri samom vrhu po izdvajanjima za kulturu u Hrvatskoj. „U prilog tomu govori i današnje potpisivanje ugovora o daljnjoj suradnji na projektu Sajma knjige u Puli čime zajedničkim snagama osiguravamo sredstva za ovu iznimnu značajnu manifestaciju. U današnje digitalno doba kad skoro sav sadržaj čitamo online, Sajam knjige približava čitateljima svih uzrasta ljepotu ukoričenih izdanja i doprinosi popularizaciji knjige kao medija“, naglasio je župan Flego.

„Zagrebačka banka u okviru svoje društvene odgovornosti  ima dugu tradiciju ulaganja u kulturu. Jedan od značajnih projekata je Sajam knjiga koji doprinosi  kulturnom životu, razvoju izdavaštva i promociji Istre kao turističke destinacije. Koristim priliku da se zahvalim gradu Puli i Istarskoj županiji na izvrsnoj poslovnoj suradnji, uvjereni smo da ćemo i ubuduće  realizirati još puno zajedničkih projekata te tako doprinijeti gospodarskom i socijalnom napretku društva u kojem poslujemo“, poručio je prilikom potpisivanja predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić.

Predsjednica Udruge Sa(n)jam knjige u Istri Magdalena Obradović Vodopija zahvalila je Gradu Puli, Istarskoj županiji i Zagrebačkoj banci na dugogodišnjoj potpori sajmu. „Sajam se razvija i raste među ostalim i zahvaljujući činjenici da Grad Pula i Istarska županija već godinama razvijaju strateške smjernice u kulturi, što je za naš sajam kao jednu vaninstitucionalnu manifestaciju, od iznimnog značaja. Drago mi je da nas Zagrebačka banka kontinuirano prati, a ovaj će sporazum služiti kao jamstvo za dugoročni razvoj sajma knjige koji ove godine slavi velikih 25 godina postojanja, a održat će se od 5. do 15. prosinca u Domu hrvatskih branitelja“, zaključila je predsjednica Udruge.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA-ŠANKIST/ICA / WAITER-BARTENDER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA - WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VRTLAR/KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA