Mlade i pijane vozačice izazvale dvije prometne nesreće

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola i neprilagođene brzine kretanja, dvije mlade vozačice su 5. i 6. ožujka, izazvale teške prometne nesreće. U jednom slučaju 19-godišnjakinja je teško ozlijeđena zbog čega je zadržana u OB Pula. 6. ožujka oko 00.20 sati se u Višnjanu, na raskrižju Zagrebačke i Ulice Kadora te lokalne ceste dogodila se prometna nesreća u kojoj je mlada vozačica teško ozlijeđena.

Nesreća se dogodila  kada je 19-godišnjakinja, pod utjecajem alkohola od 1,48 promila upravljala automobilom Renault, pulske registarske oznake, kolnikom Zagrebačke ulice. Djevojka je zbog velike koncentracije alkohola i neprilagođene brzine kretanja izgubila nadzor nad automobilom te je udarila u prometni znak, a potom u betonski zid. Pomoć joj je pružena u OB Pula gdje je zbog teških ozljeda zadržana na liječenju.

Druga prometna nesreća dogodila se dan ranije oko 4.05 sati kada je 20-godišnjakinja kao mladi vozač, upravljala automobilom Alfa Romeo, pulske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 1,10 promila, kolnikom Rizzijeve ulice. Dolaskom do raskrižja s Palisinom ulicom, vozačica je zbog neprilagođene brzine izgubila nadzor nad automobilom te je udarila u prometni znak nakon čega se automobil prevrnuo na krov. U prometnoj nesreći vozačica nije ozlijeđena.

Protiv nje se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona sigurnosti prometa na cestama. Praćenjem statističkih podataka upravo su mladi vozači najčešći počinitelji prometnih nesreća s najtežim posljedicama, bilo da upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i droga, koriste mobitel u vožnji, ili zbog prevelike i neprilagođene brzine izgube nadzor nad upravljačem.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa