Medulinom prodefilirale Male maškare

0

Vesele i šarene, kakve i trebaju biti, 5. ožujka su medulinskom rivom prošetale Male maškare. Tako su prvi pod maskama u završnici maškaranih fešti na području općine Medulin profeštali upravo najmlađi mještani, vrtićanci i osnovnoškolci iz Medulina, kojima se u povorci Malih maškara pridružili mališani iz ostalih mjesta općine te iz područnih škola Ližnjan i Šišan.

Zahvaljujući dolasku nižih i viših razreda medulinske osnovne škole, Male maškare ove godine nisu bile nikako male, barem ne po broju. U defileu te zabavi koja je uslijedila u velikom šatoru uz malin na vitar sudjelovalo je oko sedam stotina maskiranih vrtićanaca i osnovnoškolaca, s prekrasnim grupnim i individualnim maskama koje su na medulinsku rivu veseljem i dobrom energijom prizvale i sunce.

Povorka je krenula od fontane na medulinskoj rivi prema malinu na vitar, s najmlađim sudionicima, skupinama dječjih vrtića s područja općine Medulin, u glazbenu podlogu te u pratnji voditelja, odgojitelja, animatora i volontera iz medulinskih mjesnih odbora.

Pristigavši do šatora kraj malina mališani su se mogli okrijepiti krofnama i čajem te uz voditeljski par, iznimno za ovu priliku, učenike Osnovne škole dr. Mate Demarina, glazbeni program DJ-a i animaciju Zemlje zabave nastavili su sa zabavom, plesom, pjesmom i veseljem.

U 9.30 sati od fontane je krenuo drugi dio povorke Malih maškara, te su učenici područne osnovne škole iz Banjola, Ližnjana, Šišana te matične škole iz Medulina, njih gotovo pet stotina, pod maskama i u veselom društvu, u svega nekoliko minuta preplavili rivu.

U šatoru kraj malina dočekali su ih mališani iz dječjih vrtića s područja općine Medulin, DJ i animatori te učenici – voditelji programa Malih maškara, koji su pročitali šentencu, ali i svi skupa zaplesali u nekoliko zabavnih koreografija te zajedničkom pjesmom i koreografijom na popularnu skladbu Mie Dimšić „Život nije siv“ priveli kraju maškaranu zabavu Malih maškara koja je trajala do 11.30 sati.

Potom su školarci pješice kroz naselje do place i dalje do OŠ dr. Mate Demarina svojim veselim i šarenim maskama uljepšali medulinske ulice kako to samo mladost može!

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 28.02.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

INSTALATER/INSTALATERKA GRIJANJA I KLIMATIZACIJE

Do: 12.03.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR / KONOBARICA

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA