Protiv bivše pročelnice digli optužnicu za nesreću u kojoj je poginuo Umažanin

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je pred Županijskim sudom u Puli optužnicu protiv bivše riječke pročelnice za sport Vere Begić  zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona. Begić je u kolovozu pod utjecajem 1,92 promila alkohola vozila Peugeot u suprotnom smjeru po Istarskom ipsilonu te je izazvala prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao Igor Soldatić (41) iz Umaga, dok su njegova 38-godišnja supruga i dijete prošli s lakšim ozljedama.

Okrivljenicu se tereti da je 15. kolovoza 2018., pod utjecajem alkohola (koncentracija od 1,92 g/kg alkohola u krvi) upravljala osobnim vozilom kolnikom autoceste A9-Istarski ipsilon, na dionici čvor Buje prema Višnjanu izvan naselja Nova Vas, prometnom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera, pa je lijevim bočnim ogledalom svog osobnog vozila udarila u lijevo bočno ogledalo osobnog vozila kojim je, krećući se iz suprotnog dopuštenog smjera istočnom prometnom trakom, pravilno upravljao državljanin Republike Slovenije, objavili su iz Županijskog državnog odvjetništva.

Okrivljenicu se tereti da je nakon toga nastavila s vožnjom u suprotnom zabranjenom smjeru i prvo prednjim dijelom svog vozila udarila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja istočnu od zapadne kolničke trake, a nakon toga je lijevim čeonim dijelom automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog dopuštenog smjera upravljao Igor Soldatić, koji je, uslijed sudara, zadobio višestruke tjelesne ozljede od kojih je preminuo.

Županijsko državno odvjetništvo u Puli u optužnici je predložilo produljenje mjera opreza okrivljenici, i to obveza redovitog javljanja državnom tijelu te privremeno oduzimanje dozvole za upravljanjem motornim vozilom temeljem članka 98. stavak 1., 2. točka 3. i 8. i stavka 5. Zakona o kaznenom postupku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa