Ralje u Savudriji: 'Bio je prava grdosija, ali nije pružao otpor'

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

U petak predvečer, bacio sam u more u uvali Ligard u Savudrijskoj vali, tri mreže, i ostavio ih 60 metara od obale. Drugi dan pronašao sam samo dvije. Treću mrežu kao da je netko izvukao, rekao je Ivan Pavelić iz Savudrije. Prilikom potrage, pokazalo se kako se u nju zapetljao ogroman morski pas dug između sedam i osam metara koji je sve povukao na dno. Ivan je morao zatražiti pomoć svojih prijatelja, piše 24sata.

- Shvatili smo da se radi o pravoj grdosiji. Koliko se god trudili, nismo ga mogli pomaknuti s dna - rekao je Pavelić. Zajedno s prijateljima, morsku su neman dodatnom brodicom u pola sata doteglili do savudrijske luke.

- Jadnik, nije pružao otpor. Bio je zapetljan u 140 metara mreže koja je, uz to, bila puna kamenja - opisao nam je Ivan. U luci je nastala prava drama jer nitko nije očekivao kako je ulov u mreži ustvari golemi morski pas dug gotovo osam metara i težak skoro dvije tone.

- Moj prijatelj koji je ronilac, sišao je u more s bocama za kisik i polako smo rezali mrežu. Nastojali smo mu očistiti glavu. Bilo me strah jer se nikad ranije nisam susreo s morskim psom. Na površinu smo izvukli tek njegov rep, a koji je prema našim procjenama bio širok oko dva metra - rekao je ribar. Dodao je da je za vrijeme spašavanja u luku dolazilo puno ljudi koji su sa zanimanjem pratili svaki pokret oslobađanja velike ribe. Oslobodivši ga iz mreže, morskog su psa vezanog samo konopom za peraju ponovo oteglili u dubinu i tamo ga pustili.

- Pokazivao je znakove života, počele su škrge raditi, bili smo sretni. Valjda je preživio - kaže Ivan. Sve je evidentirala je i policija. Pulski biolog Neven Iveša tvrdi da je u pitanju golema psina koja spada u zaštićene vrste te kako nije neuobičajena u sjevernom Jadranu, piše 24sata.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI KUHAR/ ICA - ASSISTANT COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA / SKIPER/SKIPERICA - SKIPPER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA U KUHINJI

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA