Studentski dani poznatih Puljanki: 'U jednom stanu žive 3 bivše djevice'

0
Tamara Obrovac (foto: Facebook)
Tamara Obrovac (foto: Facebook)

Na hrvatskoj i regionalnoj glazbenoj sceni prisutna od sredine 1990-ih, Tamara Obrovac navikla nas je na svoju osebujnu pojavu. Svojim etno-jazzom razmrdala je uobičajene granice žanra, a na njezine koncerte s Transhistria Ensembleom i dalje dolazi različita publika: od jazz kužera do takozvane obične publike u potrazi za autentičnim koncertnim iskustvom. U posljednjih nekoliko mjeseci Obrovac je diskografski i koncertno iznimno aktivna. O svemu tome razgovaramo u intervjuu koji slijedi, pišu Novosti.

"Svojevremeno ste studirali sociologiju na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, cimerovali s legendarnom istraživačkom novinarkom Jasnom Babić. Čega se najradije sjećate iz tog vremena?", pitala je novinarka Novosti Tamaru Obrovac.

"To su bila studentska vremena, ispunjena živošću i intenzivnim društvenim životom, kako i priliči tom životnom razdoblju, tako da smo se Jasna i ja kao cimerice, naravno, družile i često razgovarale, a znale smo se još iz Pule, jer je njen tadašnji dečko bio Puležan. Ono što bih možda izdvojila je to da je Jasna pisala i neke tekstove za moje prve glazbene uratke, to bih nazvala prapočecima skladanja, na posuđenoj akustičnoj gitari. Stan u kojem smo živjele nas tri cimerice, uz Jasnu i mene tu je bila i danas poznata pulska stomatologinja Ingrid Cukerić Kostrenčić, bio je u Šibenskoj ulici u Voltinom naselju, a jedan od Jasninih tekstova opisivao je naš život na sljedeći način: ‘U jednom stanu Šibenske ulice, žive i djeluju tri bivše djevice…'", odgovorila je Obrovac, donose Novosti.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KONOBAR/ICA-ŠANKIST/ICA / WAITER-BARTENDER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA / ANIMATOR

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA