Izvršeno obećanje: Labin dobio boćarsku dvoranu

0

Centralni događaj obilježavanja Dan Labinske republike bilo je svečano otvorenje boćarske dvorane na Šćirima. Svečani čin otvorenja upriličen je bacanjem prvih boća naših mladih boćara Lane Stepančić i Ivana Načinovića te kovarskim usklikom „Sretno“ labinskog gradonačelnika Valtera Glavičića.

Svoje su emotivne govore prisutnima uputili predsjednici BK „Labin“ i BK „Rudar“, Dino Škopac i Josip Štemberga koji su podsjetili na povijesni tijek događaja i važnost boćanja za Labin i Labinštinu te uputili riječi zahvale na izgradnji ovog boćarskog hrama u Labinu. Događaj su upriličili i gosti dopredsjednik HBS-a Denis Peršić, predsjednik IBS-a Franko Buda i Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a.

U svome obraćanju gradonačelnik Glavičić istaknuo je kako su zapravo boćarice i njihovo osvajanje naslova prvaka države „krivci“ za izgradnju ove dvorane. Usporedio ih je s otvorenjem stare sportske dvorane kada su „Labudice“ natjerale gradske vlasti da sagrade dvoranu u Labinu.

„Upravo su boćarice te koje su presudile, a od samog preuzimanja gradske vlasti i njihovog velikog uspjeha, želja nam je bila da uspijemo izgraditi njihov dom. Možemo reći kako labinski sportski san zaista živi i dalje, te se nakon Sportskog centra Franko Mileta izgradila i boćarska dvorana, a u tijeku je i projektiranje rekonstrukcije gradskog stadiona. Boćanje koje ima dugu tradiciju u našem gradu i postignuti su veliki uspjesi, od ovog trenutka ima i uvjete kakve zaslužuje. Želim svima puno daljnjih uspjeha te vam ovim putem čestitam Dan Labinske republike. Sretno!“, zaključio je gradonačelnik Valter Glavičić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa