Izvršeno obećanje: Labin dobio boćarsku dvoranu

0

Centralni događaj obilježavanja Dan Labinske republike bilo je svečano otvorenje boćarske dvorane na Šćirima. Svečani čin otvorenja upriličen je bacanjem prvih boća naših mladih boćara Lane Stepančić i Ivana Načinovića te kovarskim usklikom „Sretno“ labinskog gradonačelnika Valtera Glavičića.

Svoje su emotivne govore prisutnima uputili predsjednici BK „Labin“ i BK „Rudar“, Dino Škopac i Josip Štemberga koji su podsjetili na povijesni tijek događaja i važnost boćanja za Labin i Labinštinu te uputili riječi zahvale na izgradnji ovog boćarskog hrama u Labinu. Događaj su upriličili i gosti dopredsjednik HBS-a Denis Peršić, predsjednik IBS-a Franko Buda i Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a.

U svome obraćanju gradonačelnik Glavičić istaknuo je kako su zapravo boćarice i njihovo osvajanje naslova prvaka države „krivci“ za izgradnju ove dvorane. Usporedio ih je s otvorenjem stare sportske dvorane kada su „Labudice“ natjerale gradske vlasti da sagrade dvoranu u Labinu.

„Upravo su boćarice te koje su presudile, a od samog preuzimanja gradske vlasti i njihovog velikog uspjeha, želja nam je bila da uspijemo izgraditi njihov dom. Možemo reći kako labinski sportski san zaista živi i dalje, te se nakon Sportskog centra Franko Mileta izgradila i boćarska dvorana, a u tijeku je i projektiranje rekonstrukcije gradskog stadiona. Boćanje koje ima dugu tradiciju u našem gradu i postignuti su veliki uspjesi, od ovog trenutka ima i uvjete kakve zaslužuje. Želim svima puno daljnjih uspjeha te vam ovim putem čestitam Dan Labinske republike. Sretno!“, zaključio je gradonačelnik Valter Glavičić.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa