Fitness labirint parkom do nove vizure plaže u Stella Marisu

0

S ciljem jačanja turističke destinacije i povećanja konkurentnosti Umaga na području turizma, krajem 2018. godine je na području Stella Marisa pokrenuta 6. faza za Umag iznimno značajnog projekta „Villa Rita“, a koja se odnosi na uređenje fitness labirint parka. Ova je faza Projekta financirana bespovratnim sredstvima Ministarstva turizma u iznosu od 400.000 kn, a temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini. Ukupna je vrijednost ove investicije 1.500.000 kn.

Javna turistička infrastruktura jedan je od najvažnijih sastavnih dijelova turističke ponude svake destinacije, stoga je od neopisivo velike važnosti u nju kontinuirano ulagati. Što Umag i čini.

Fitness labirint park, koji je komplementaran s ostalim dijelovima sportsko-rekreacijske zone,  proteže se na ukupnoj površini od oko 1.680,00 m2, a hortikulturno je uređeno 700 m2 površine parka. Postavljeno je 25 novih fitness sprava što, uz već postojećih 21 na području Komunele te na dvjema lokacijama u parku Humagum, čini ukupno 46 fitness sprava na području Grada Umaga. Ova hvalevrijedna brojka svakako predstavlja logičan slijed kontinuiranog ulaganja u sportsku infrastrukturu sredine koja je dobila prestižnu titulu Europskog grada sporta 2018.

Plaža Villa Rita jedna je od najposjećenijih plaža, kako domaćih, tako i stranih gostiju. Njezina je prednost u lokaciji koja je iznimno posjećena u svako doba dana u sezoni te u pred i posezoni. Upravo će visoka fluktuacija ljudi zasigurno pridonijeti velikoj iskorištenosti sprava, ali i labirinta kao dijelu pješačke zone uopće.

Realizacijom šeste faze Projekta „Villa Rita“ u Umagu su sve bliži idealu jedne sredine. Razvoj i napredak na područjima sporta, rekreacije i zdravog života, a investirajući pritom u zelene površine sadnjom novog zelenila i uopće sustavnim hortikulturnim investicijama, preduvjet su za zdravu sredinu kojoj Umag kontinuirano teži.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa