Kreirana brošura Europa u mom kvartu: Opisani projekti u Istri

0

U cilju što bolje informiranosti građana s područja Istarske županije o djelovanju  Europske unije i njezinih institucija te pružanja informacija o politikama i pravima građana, Europe Direct Informacijski centar EDIC Pula-Pola, projekt Grada Pule je u suradnji s Istarskom županijom kreirao brošuru „Europa u mom kvartu — EU projekti u Istarskoj županiji“.

Inače, Predstavništvo Europske komisije u RH, navedenu brošuru je ocijenilo kao iznimno korisnu u promicanju europskih vrijednosti te će na njihovu inicijativu ostalih devet Europe Direct Informacijskih centara u Hrvatskoj prikupiti podatke iz svojih županija na osnovu kojih će Europska komisija objaviti zajedničku brošuru „Europa u mom kvartu – EU projekti u Hrvatskoj“

U brošuri EDICa Pula-Pola, može se saznati da je u Istarskoj županiji do sada ugovoreno oko milijardu i 600 tisuća kuna za projekte na prostoru cijele županije i to kroz 7203 potpisana ugovora. Projekti se u najvećoj mjeri odnose na ulaganja u komunalnu infrastruktu­ru, odvodnju, aglomeracije, pojačane aglomeracije, izgradnju smještajnih kapaciteta za studente u Puli, projekte asistenata u nastavi i druge.

U budućem nas razdoblju očekuju gotovo jednaka sredstva koja će biti na raspolaganju za provedbu uspješnih projekata. Početno najavljeni veliki rezovi za Kohezijsku politiku ipak se nisu u velikoj mjeri odrazili na alokaciju sredstava za Hrvatsku. Republika Hrvatska bi u idućem proračunskom razdoblju trebala ostvariti smanjenje alokacije u iznosu od oko 5,6%.

Od ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju prošlo je 5 godina. Taj 5. rođendan u europskoj obitelji prilika je za predstavljanje projekata koji se provode na regionalnoj i lokalnoj razini u Istarskoj županiji te izravno utječu na poboljšanje kvalitete života naših građana.

Ujedno, bliže nam se i Europski izbori 2019. te je navedena brošura podsjetnik građanima kako Europska unija izravno utječe na poboljšanje kvalitete života, te da iskoriste svoje pravo i izađu na EU izbore koji će se održati 26. svibnja ove godine, jer time i oni sudjeluju u kreiranju Europe u kojoj žele živjeti. Brošuru „Europa u mom kvartu — EU projekti u Istarskoj županiji“ možete pogledati: OVDJE

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

DIPLOMIRANI/A INŽENJER/KA GRAĐEVINE

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA U RESTORANU

Do: 30.09.2020.

CEROVLJE, ISTARSKA ŽUPANIJA

MONTER/KA SUHE GRADNJE (KNAUF)

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA