otvoren ured tz sv. nedelje

'Suradnja je temelj za održivi i planski razvoj turizma'

0
Milena Katičić Miletić i Gianvlado Klarić: U planu uređenje staza i šetnica te kreiranje kvalitetnih sadržaja za turiste
Milena Katičić Miletić i Gianvlado Klarić: U planu uređenje staza i šetnica te kreiranje kvalitetnih sadržaja za turiste

- Izuzetno sam zadovoljan što javnosti mogu predstaviti direktoricu ureda TZ-a Svete Nedelje Milenu Katičić Miletić. Ovime je uspješno dovršeno formiranje TZ-a te možemo nastaviti rad. Općina Sv. Nedelja bilježi kontinuirani rast smještajnih jedinica te je tijekom 2018. godine ostvareno 9 posto više noćenja. Imali smo naputak da osnujemo Turističku zajednicu, a planiramo i preseljenje u tzv. Kockicu", kazao je načelnik i predsjednik Turističke zajednice Gianvlado Klarić 27. veljače na konferenciji za novinare u Nedešćini, na kojoj je o razvojnim planovima i programu lokalne Turističke zajednice za 2019. godinu govorio s Milenom Katičić Miletić.

Ured Turističke zajednice Općine Sveta Nedelja započeo je s radom 21. veljače i nalazi se trenutno u prostorijama Općine Sveta Nedelja, a uredovno radno vrijeme je od ponedjeljka do petka, od 7 do 15 sati. Planovi su da se do kraja godine ured preseli u zgradu popularno nazvane Zelena kocka na Dubrovi, kako bi bio čim dostupniji svim zainteresiranim korisnicima. Čak i ako se to ne dogodi, kazao je Klarić, to nije problem jer Općina ima dovoljno prostorija, no zbog povoljne lokacije, s parkiralištem i blizinom Parka skulptura, bilo bi dobro da se čim prije preseli u Kocku. Ipak, problem je napuknuta staklena stijenka, zbog koje treba sanirati objekt, inače izgrađen na temelju prava građenja kojeg je Sv. Nedelja dala besplatno.

Novoodabrana direktorica  turističkog ureda TZ-a Općina Sv. Nedelja Milena Katičić Miletić ima više od 20 godina iskustva rada u sektoru turizma te je uvodno izrazila zadovoljstvo ukazanom prilikom da svoje iskustvo i znanje pretvori u konkretan doprinos razvoju turizma i turističkih proizvoda Općine Sv. Nedelja u kojoj živi cijeli život.

Katičić Miletić je napomenula kako Općina Sv. Nedelja bilježi kontinuirani rast smještajnih jedinica te kako trenutno ima 243 objekata za komercijalnu upotrebu, 402 smještajne jedinice dok ukupan broj ležajeva iznosi 1.758. Tijekom 2018. godine ostvareno je 108.025 noćenja, što je 9% više u odnosu na isto razdoblje u 2017. godini kada je ostvareno 98570 noćenja.

"Navedeno posljedično iziskuje konkretne i planski osmišljene mjere razvoja  turizma u općini uzimajući u obzir sve zainteresirane strane. Program rada i financijski plan TZ-a Općine Sveta Nedelja bazira se na podacima ostvarenih noćenja i ostvarenih prihoda u 2018. godini, odnosno na procjeni naplate boravišne pristojbe i turističke članarine. U skladu s planiranim prihodima, planiraju se i aktivnosti u 2019. godini. Primarni cilj TZ-a Općine Sveta Nedelja je biti podrška iznajmljivačima te je stoga u planu prije svega provedba programa edukacije za iznajmljivače, s ciljem što kvalitetnije pripreme predstojeće turističke sezone", kazala je Katičić Miletić.

Iskoristila je priliku da pozove iznajmljivače i ostale zainteresirane dionike u turizmu kao što su OPG-ovi i male turističke agencije s područja Općine Sv. Nedjelja i Općine Kršan, na edukaciju s temom „Trendovi, diversifikacija i tipovi turista“, koja se provodi u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Kršan te koja će se održati 1. ožujka, s početkom u 17 sati u prostoru dječjeg vrtića Kockica u Kršanu, na adresi Pristav 121. Sudjelovanje na edukaciji je besplatno, a prijave su obavezne radi bolje organizacije te se zaprimaju na e-mail info@istria-krsan.com ili tzo.svetanedelja@gmail.com.

Nadalje, u planu je ulaganje u komunikacijske aktivnosti; kreiranje i aktiviranje vlastite web stranice te banke fotografija, kao i izrada vizualnog identiteta TZ-a i jačanje aktivnosti na društvenim mrežama. Isto tako, s ciljem podizanja kvalitete turističke ponude destinacije te unaprjeđenja uvjeta boravka, u planu je uređenje staza i šetnica, kreiranje kvalitetnih sadržaja za turiste koji borave u općini, kao i  za domicilno stanovništvo što podrazumijeva organizaciju kulturnih, zabavnih, sportskih i humanitarnih manifestacija  u suradnji s poslovnim subjektima i udrugama na području Općine.

Tom prilikom najavila je da su toku i pripremne radnje u suradnji sa LAG-om Istočna Istra i agroturizmima sa područja Općine Sveta Nedjelja kako bi se organizirali Dani bilja prva 2 vikenda u mjesecu travnju. Razvoj outdoor aktivnosti, posebice onih vezanih za predsezonu i posezonu  isto tako će naći svoje mjesto, kao i praćenje i prijavljivanje na razne natječaje, kako bi se osigurala samoodrživost rada turističkog ureda te dodatno ojačala perspektiva pripreme i provedbe novih razvojnih planova u korist svih žitelja i turističkih posjetitelja Općine Sveta Nedelja.

Također, zahvalila se na dostupnosti i podršci načelniku, pročelniku i svim djelatnicima Općine, djelatnicima Turističkih zajednica Labinštine te ostalim Udrugama i pojedincima. Naglasila je kako će nastojat uključivati zainteresirane interesne dionike u sve svoje aktivnosti kako bi one bile uspješnije i lokalna zajednica zadovoljna. "Jedino suradnjom može se ostvariti napredak i uspjeh", zaključila je Katičić Miletić. (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman)

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RADNIK/ICA NA SPORTU

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA - WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA