Zbog njih dolaze turisti: 'Vrijeme je da dobijemo nagradu'

0
Gitarist Boris Kolarić i basistica Maja Kolarić iz grupe Manntra
Gitarist Boris Kolarić i basistica Maja Kolarić iz grupe Manntra

Najveće iznenađenje ovogodišnje Dore umaška je grupa Manntra. U konkurenciji većinom mladih pop-izvođača izdvojili su se svojim žestokim rock-izričajem. Onima koji nisu čuli za njih bili su veliko iznenađenje. Da nisu bili bez šanse, pokazuje i podatak da su na kraju osvojili četvrto mjesto s pjesmom “In The Shadows”, piše Večernji.

– Nismo išli na Doru kako bismo pobijedili, nego kako bismo se zabavili, neke razveselili, neke naljutili, i u tome smo uspjeli. Da je žiri bio malo opušteniji i da nas Istra (iz koje većina benda dolazi) nije kaznila s nula bodova, možda bismo na kraju i pobijedili. Ali nije nam žao ni za četvrto mjesto – kaže vokal benda Marko Matijević Sekul. Grupa Manntra postoji sedam godina, a iza njih je već puno nastupa na stranim glazbenim festivalima. Ono što je najzanimljivije jest da tamo pjevaju na hrvatskom jeziku.

– Stranci vole čuti nešto što im je poznato, ali onako kako do sada nisu čuli. Uspjeli smo dobiti veliku fan bazu u Rusiji. Oni nas čak dijelom i razumiju zbog sličnog jezika. No imamo i fan bazu u Njemačkoj, koja prevodi sve tekstove te uči hrvatski. Svake godine dobijemo puno slika fanova na ljetovanju u Hrvatskoj koju su posjetili upravo zbog nas. Mislim da je vrijeme i da dobijemo neku nagradu Turističke zajednice zbog promocije naše zemlje. Ne bi loše bilo barem neko ljetovanje ili wellness – sa smiješkom kaže Sekul za Večernji. (Foto: Facebook)

Grupa Manntra

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa