Radovi u Poreču: Bit će manja mogućnost poplava

0
Autobusno stajalište Vežnaveri
Autobusno stajalište Vežnaveri

Privodi se kraju uređenje autobusnog stajališta u porečkom prigradskom naselju Vežnaveri. Kako je najavljeno, zahvatom je uređen prostor za autobusno stajalište - izgrađen plato i postavljena čekaonica, a izgrađene su i pristupne površine za pješake (nogostupi), te plato za otpad (eko otok). Ostatak područja predviđen je za uređenje zelene površine, budući da se ova pozicija nalazi u samom centru naselja. Osim uređenja autobusnog stajališta sanirana je i pristupna prometnica prema istome u dužini od 150 metara, odnosno površini oko 600 metara kvadratnih, te asfaltirana prometnica koja vodi prema kućnim brojevima 20A i 20B u dužini od 110 metara.

Stajalište se nalazi uz cestu Kosinožići – Žikovići, a ova je površina donedavno bila neuređeni prostor pristupnih asfaltiranih prometnica i makadama. Budući da je autobusno stajalište najviše potrebno za učenike putnike, ali i za funkcioniranje cijelog naselja, Grad Poreč-Parenzo je krenuo u realizaciju ovog projekta. Radove je izveo obrt Rimanić, a vrijednost iznosi 119.890 kuna + PDV.  Na novoizgrađenom parkiralištu u Stanciji Portun ucrtana je i horizontalna signalizacija čime je parkiralište kompletno uređeno. Podsjetimo, u ovom je naselju na samom ulazu uređena površina od 130m2 za osam parkirnih mjesta i pristup autobusnoj stanici.

Ulaganja u kvalitetnu komunalnu opremljenost svih porečkih naselja nastavlja se i dalje, pa su tako ovih dana počele pripreme za asfaltiranje parkirnih mjesta u Dalmatinskoj ulici u Gornjim Špadićima na površini od 350 metara kvadratnih, a Grad Poreč-Parenzo će s izgradnjom manjih parkirališta po naseljima nastaviti i dalje. Radove asfaltiranja parkirališta izvodi poduzeće Cesta d.o.o. Pula u sklopu asfalterskih radova na rekonstrukciji cesta, nogostupa i putova u 2018. i 2019. godini.

Ovih se dana odvijaju i građevinski radovi na izgradnji prespoja dijela oborinske odvodnje, te spajanja i objedinjavanja oborinske odvodnje za ulice Bruna Valentija i Vitomira Širole Paje u naselju Poreč-jug. Sve to kako bi se riješila problematika oborinskih voda iza stambenih zgrada na Trgu kneza Branimira (s južne strane stambene zgrade br. 5). Na taj će se način rasteretiti dio oborinske odvodnje koja gravitira sa područja ulaza u naselje, te kontrolirano kanalizirati u susjedni kolektor, čime će se mogućnost izlijevanja vode na problematičnoj lokaciji svesti na minimum, kako se ne bi dešavale poplave prilikom ekstremnih oborina.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa