Anka Mrak Taritaš o Saboru IDS-a: 'Nisu zvali goste'

2
Mlada ekipa labinskog Glasa
Mlada ekipa labinskog Glasa

"IDS nas nije zvao. Nikoga od gostiju nisu zvali, to je radni sabor", rekla je Anka Mrak Taritaš 15. veljače nakon osnivačke skupštine labinske podružnice Glasa na naš upit nije li organizacijsko širenje stranke samo dio razloga njenog posjeta Istri. Naime, 16. veljače u Poreču održava se tradicionalni valentinovski sabor IDS-a, pa su mnogi pretpostavili da će predsjednica Glasa svoju istarsku turneju nastaviti upravo odlaskom na sabor svojih koalicijskih partnera. No čini se da od toga ipak neće biti ništa.

Kako je rekla Mrak Taritaš, u IDS-u su odlučili organizirati još jedan sabor ili slično okupljanje u svibnju ili približno u tom razdoblju, kada planiraju pozvati goste, dok je subotnje zbivanje predviđeno kao radni sabor. Na skupštini u Labinu Mrak Taritaš ponovila je poznate stavove Amsterdamske koalicije o potrebi suprotstavljanja desnom populizmu te se zauzela za naprednu i liberalnu Hrvatsku.

Na pitanje je li upoznata s aktualnom temom koncesija na pulskim plažama, naročito u svjetlu nedavno osnovane podružnice Glasa u Puli, inače prve u Istri, odnosno ima li Glas stav o tome, kazala je da bi trebala to provjeriti sa stranačkim kolegama iz Pule. Za predsjednika labinskog Glasa izabran je Giuliano Milevoj, koji je na osnivačkoj skupštini izrazio zadovoljstvo velikim brojem mladih, koji ranije nisu bili članovi niti jedne stranke te se nisu aktivno bavili politikom. (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa