Ako je Flego glavni kandidat za Brisel zašto ga nigdje nema?

8
Valter Flego i Boris Miletić
Valter Flego i Boris Miletić

Amsterdamska koalicija je svakog tjedna šira za jednu novu stranku, a u javnosti se već duže vrijeme špekulira da će prvi na listi biti istarski župan Valter Flego. Iz IDS-a je za sada službeno potvrđeno samo da će prvi na listi biti njihov kandidat, što je i logično s obzirom na minornu biračku podršku koju imaju ostale stranke koalicije. Iz stranke je rečeno tek da je Flego jedan od mogućih kandidata, ali službena odluka o tome tko će biti prvi na listi, prema riječima predsjednika stranke Borisa Miletića bit će donesena tek za koji tjedan.

No, da li u IDS-u uopće razmišljaju o Flegu kao prvom na listi? Ako da, zašto onda do sada nije sudjelovao ni na jednoj presici članova Amsterdamske koalicije. Članovi koalicije sastaju se gotovo svakog tjedna nakon čega se redovito pojavljuju u medijima, ali još nikada s njima nije bio Valter Flego. IDS uvijek predstavlja predsjednik stranke Boris Miletić, jednom je na presici bio Tulio Demetlika, a kao gost na skupu HSS-a Loris Peršurić. Čak i kada je 21. siječnja Anka Mrak Taritaš bila u Puli, na zajedničkoj presici bili su samo ona i Boris Miletić

Posljednjih tjedana istarski župan sa suradnicima je započeo svojevrsnu turneju po hrvatskim županijama, predstavljajući uspješna rješenja naše županije. Iako to na prvu izgleda kao promocija Valtera Flega po Hrvatskoj, kada se gledaju fotografije s tih susreta, u oko ipak bode jedan drugi detalj – uz istarskog župana Valtera Flegu i župana domaćina na slici je uvijek i Boris Miletić, iako on formalno u Županiji nema nikakvu funkciju. (Eleonora Vlačić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa