i to s razlogom!

Nakon ruksaka u Puli bio mu je sumnjiv zvučnik kod Poreča

0
Duks na pokaznoj vježbi
Duks na pokaznoj vježbi

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 25-godišnjak i 18-godišnjak počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Naime, 3. veljače oko 18.30 sati, policajci su na državnoj cesti DC 48, kod skretanja za mjesto Baderna, zaustavili automobil Volkswagen Golf, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 25-godišnjak.

Budući da su policijski službenici posumnjali da bi se u vozilu mogla nalaziti droga, angažirali su službenog psa za detekciju droge Duksa koji je pozitivno reagirao na kutiju zvučnika u prtljažniku. Temeljem sudskog naloga, policijski službenici obavili su pretragu vozila te su u prostoru zvučnika pronašli vrećicu s 1.384 grama marihuane. Zbog sumnje da su posjedovali drogu radi daljnje preprodaje, policija je podnijela kaznene prijave protiv 25-godišnjeg vozača i 18-godišnjaka, koji se s njim nalazio u vozilu te su osumnjičeni 4. veljače u večernjim satima privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Inače, Duksu, njemačkom kratkodlakom ptičaru koji je na ''dužnost'' stupio prije tri mjeseca, ovo je druga velika zapljena droge u samo tjedan dana. Nakon što je prošlog ponedjeljka na autobusnom kolodvoru u Puli pronašao preko kilogram heroina u ruksaku Makedonca, sada je pronašao preko kilogram marihuane i još jednom pokazao koliko je uspješan u svom poslu te koliko su bitni službeni psi u otkrivanju i sprječavanju zlouporabe opojnih droga, ali i drugih protupravnih ponašanja. (Foto: PU istarska)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa