Vlasnik čuvene baljanske konobe preselio u Šibenik, evo zašto!

0
Tomislav Pavleka (foto: Facebook)
Tomislav Pavleka (foto: Facebook)

Prestižni Lux Life Magazine u trećoj godišnjoj nagradi za najbolje restorane i barove, brojem jedan u kategoriji ribljeg restorana i pianno bara proglasio je najboljim konobu “Kamene priče” Akademije svega u istarskim Balama. Vlasnik ove doista po mnogočemu neobične konobice Tomislav Pavleka nije skrivao zadovoljstvo, piše portal Morski.

– Ne znam što bih rekao, osim da sam jako iznenađen. Kamene priče dvadeset godina rade po istom standardu i nipošto ih ne želim mijenjati. Svježe i dobre namirnice, riba iz mora, najbolje ulje koje sami proizvodimo, povrće biološkog uzgoja , svakodnevna nabava i neopterećena posada koja se voli i zabavlja radeći, donijelo nam je eto i ovu svjetski prestižnu nagradu – kaže Pavleka.

Pavleka otkriva i još nešto. Od nedavno je stanovnik Šibenika. Zaljubivši se u taj grad, odlučio mu je dodati još malo duha kojeg Kamene priče već godinama šire Istrom. – Lux life magazin je relevantan i jak brand koji nas sada promovira na više od 230 000 svjetskih portala. Proglasivši nas najboljima u Istri, stavili su nas na planetarnom nivou u red najboljih svjetskih restorana. Dali su nam krila da radimo još bolje i da započnemo pripreme za Šibenik i naš novi projekt u tom čarobnom gradu.

U razgovoru s Tomom, osjeti se emocija koju nosi sa sobom gdje god ode. – To će biti nešto posve drugačije od ičeg viđenog, potpuno drugi koncept ugostiteljstva. Totalni povratak na staro! Europski duh, a ne ruski. Bez utjecaja ruskog ludila, nešto s mjerom i razumom sa strogo odmjerenom i biranom glazbom vrhunske produkcije. Hrana će biti isključivo iz Šibenika i uskog pojasa oko Šibenika. Vino će biti šibenska selekcija starih sorti i strogi izbor Kamenih priča bilo i crno u butelji. Čitat će se hrvatska poezija i držati će se polemike nedjeljom – otkriva Pavleka koncept koji bi se baš u jedan takav poseban Šibenik mogao idealno uklopiti.

– Riječ će biti važna i priredit ćemo čitavu paletu posveta našim pjesnicima, autorima gllazbe i slikarima. Umjetnost će biti važna više od same znanosti a radit ćemo u ljubavi i bez stresa za koji nemamo više živaca. Novac neće biti bitan, bitna će biti samoodrživost i poštovanje kuće. Važni ćemo biti mi koji stvaramo i radimo a gosti će uvijek biti drugi na listi prioriteta. I tako… stazama Kamenih priča. Djeci neće biti dozvoljen ulaz – jasno je opisao svoju sljedeću, šibensku viziju koja će biti locirana pored kazališta, jer, kako kaže: “Teatar je važan svuda”, piše Morski.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa