Nema ni 30 godina, a već spašava živote: 'To je najveća sreća'

0
Tea Crnogaj (foto: Facebook)
Tea Crnogaj (foto: Facebook)

Bio sam na poslu kad me žena nazvala i rekla da je punac loše. Znam da ne voli ići k doktoru, a čim je Hitna došla, znao sam da je gadno. Ispričao je to za 24sata član obitelji Josipa R. (72) iz Kavrana kraj Pule, pacijenta kojeg je Hitna pomoć prošlog tjedna na putu do bolnice u sat vremena dva puta oživljavali te 17 puta defibrilirali.

U Hitnoj pomoći rekli su za 24sata kako su prošlog ponedjeljka dobili poziv da pacijent ima bolove u trbuhu zbog hernije. Liječnica Tea Crnogaj (28), medicinski tehničar Tarik Gvožđar (28) te vozač Dario Bilić (53) odmah su krenuli pomoći Josipu. Trebalo im je dvadesetak minuta da dođu do Kavrana. 

- Pri dolasku smo zatekli pacijenta u teškom stanju. Koža mu je bila hladna i vlažna te smo krenuli u transport. Odmah smo mu dali analgetsku terapiju i počeli raditi EKG. U međuvremenu je pacijent arestirao, prestao disati. Reanimaciju smo počeli u 14.12 sati i završili u 15.05 sati. U tih sat vremena stalno smo mu masirali srce. Oba puta kad je pacijent prestao disati i ostao bez pulsa, vozač je zaustavio vozilo i krenulo se u reanimaciju. Defibrilirali smo ga 17 puta... Počeo je spontano disati, zjenice su reagirale na svjetlo i predali smo ga na hitni bolnički prijam. Uspjeli smo oživjeti čovjeka i to nam je najveća sreća, ali pacijent je zbog svojeg stanja prevezen u Rijeku, ispričali su članovi pulskog tima za 24sata. Inače, mlada liječnica Tea Crnogaj diplomirala je 2016. godine, a dolazi iz mjesta Gat u Virovitičko-podravskoj županiji.

Tim pulske Hitne pomoći (foto: 24sata)

 

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa