Dušica Radojčić: 'IDS je napravio veliku štetu i nastavlja je činiti'

8
Dušica Radojčić
Dušica Radojčić

"IDS je napravio veliku štetu i nastavlja je činiti. Mi u Istri znamo da se posao u javnoj upravi ne može dobiti bez stranačke iskaznice, natječaji za posao se stalno namještaju, na važne pozicije dolaze nekompetentni ljudi i tako umjesto napretka imamo na stotine krivih odluka koje nas stalno vraćaju unazad. Među sobom se, stranački i rođački, dijele povlaštene informacije o prilikama za unosne poslove", rekla je Dušica Radojčić iz Zelene Istre i Inicijative Volim Pulu u intervjuu za Novosti u kojem je bilo riječi o planovima za davanje koncesija na plažama u Puli.

"Zašto je Cvek isturen od Grada da se bavi ovom temom i još bitnije, je li stručan za to?" pitala je novinarka Anja Kožul svoju sugovornicu. "Ne znam zašto je on glasnogovornik Grada. Gradonačelnik Pule Boris Miletić uopće ne reagira i ne komunicira s javnošću o bitnim temama u posljednje vrijeme. Na javnu raspravu je nenajavljen došao dogradonačelnik Cvek, gdje je pokazao da nije dorastao zadatku komunikacije s građanima", kazala je Radojčić.

"Prema Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama, davanjem pomorskog dobra u koncesiju na gospodarsko korištenje, citiram, ‘’mogu se druge osobe djelomično ili potpuno isključiti od upotrebe ili korištenja”. Tako na primjer plaža pod koncesijom može imati pravilo da se može koristiti ako platite ležaljku, odnosno morate platiti uslugu ili korištenje izgrađene infrastrukture. To me podsjeća na jednu epizodu iz Alana Forda o plažama za bogate i siromašne. Tada smo se tome smijali. Budući da nadležne inspekcije uopće ne rade svoj posao, već danas, iako to nije dozvoljeno, imate ograde na pomorskom dobru. Zamislite tek što će se dogoditi kada neki dobiju koncesiju na plažu na 20 godina", kazala je Radojčić za Novosti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa