šuma je bogatstvo

Spontano sakuplja smeće: 'Dođem s karijolom i napunim je' (video)

0
Marko Račan (foto: Nova TV)
Marko Račan (foto: Nova TV)

Marko Račan s obitelji živi uz šumu na pulskoj Gregovici. Smatra ju bogatstvom koje treba očuvati, pa je tako sakupljanje smeća počelo spontano, uz želju da ostane čisto. I tako svakog dana. Nesavjesni građani u šumu donose sve i svašta. ''Svega. Od ambalaže, plastične, staklene, uginulih životinja plitko zakopanih, komunalnog otpada, građevinskog materijala. Svega, stvarno apsolutno svega. Šprica'', kaže Marko, javlja Dnevnik Nove TV.

I doslovno je na svakom koraku neki otpadak. Bolje nije ni s druge strane ceste. ''To vam je jedan predio Gregovice, tu iza jedne privatne male butige, i tu se skupljaju radnici i lokalci i vidi se nusprodukt njihove marende'', priča. Svaki svoj ulov Marko je zabilježio na društvenim mrežama. Dobio je na stotine pozitivnih reakcija, ali i potaknuo mnoge da mu se pridruže. ''Jedan dan pokupim jednu vreću, drugi dan dvije, tri, pa onda vrlo često odvučem ovako iz žbunja malo sa strane, pa dođem dan poslije s karijolom. Napunim punu i sve to odlažem uz ove male koševe'', kazao je.

''Ja se nadam da su možda prije svega djeca shvatila. Znate, jer oni to vuku od doma. To je stvar odgoja'', smatra Marko. Možda probudi i kojeg od vas odraslih koji djecu učite da je sasvim u redu smeće baciti u šumu, javila je Nova TV na čijim stranicama pogledajte video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa