Humanitarci pjevali i plesali: 'Pazin nema more, ali ima dušu'

0

„Pazin nema mora, ali ima dušu!“, rekla je Mirjana Monas, predsjednica pazinske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske otvarajući humanitarni koncert „Mislimo na vas 2“ koje je održan 1. veljače u pazinskom Spomen domu s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju ultrazvučnog aparata za Istarske domove zdravlja – Ispostavu Pazin. Da Pazinci imaju i srce i dušu potvrdila je i prepuna dvorana Spomen doma u kojoj se tražilo mjesto više.

Dr. Ante Ivančić, ravnatelj Istarskih domova zdravlja izrazio je oduševljenje organizacijom ove humanitarne manifestacije i dodao kako rijetko koja sredina u Istri može okupiti toliko sjajnih glazbenika, amatera i profesionalaca, kao što su to učinili pazinski umirovljenici.

Gradonačelnik Grada Pazina, Renato Krulčić istaknuo je vrlo dobru suradnju s pazinskom ispostavom IDZ te naglasio kako Grad brine o svim svojim građanima, kako onim mlađima, tako i onim starijima i bolesnima. Grad Pazin u ovogodišnjem je proračunu izdvojio 70 tisuća kuna za pazinsku ispostavu IDZ, a isto će učini i sljedeće godine. Brojnu, dobro raspoloženu publiku na gotovo dvoipolsatnom koncertu zabavljali su mnogi, djeca, učenici, gimnazijalci, plesači, zborovi i solisti. Uvodno, pred početak koncerta u holu Spomen doma atmosferu je zagrijala Limena glazba Pazin. 

Koncert su otvorili Mješoviti pjevački zbor „Roženice“ i njihov solista, sjajni, mladi Luka Krulčić koji su ovim nastupom ujedno najavili obilježavanje svog 40. rođendana i skorašnji koncert „Vjeruj u ljubav“. Prof. Marica Ursić okupila je brojno društvo gimnazijalaca, Vokalnu skupinu „Rožice“, Band GSŠJD Pazin i Vokalnu skupinu Pazinskog kolegija-klasične gimnazije u izvedbi skladbe „Kumbaya“. Simpatije publike osvojile su malene Zujalice iz pazinskog vrtića, kao i dva dječja zbora, onaj Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin pod vodstvom Nataše Maruškić Popadić i „Mali od Sv. Jurja“ sa St. Pazina predvođeni Vesnom Drndić. Svoje prve plesne zumba korake pokazale su i djevojčice plesne grupe „Roxy dance“ pod vodstvom Rozane Matejčić. 

Uslijedio je pobjednik festivala „All you need is love“ i sudionik Tv showa „Zvjezdice“, Rafael Santaleza iz Rapca. Potom sjajne sestre Fakin, Anja i Nina te Mateo Pilat, nedavno proglašen najperspektivnijim mladim pjevačem Hrvatske. Odličnom interpretacijom pjesme Tereze Kesovije predstavila se i Iva Gortan u pratnji Alda Foška. Atmosferu i dlanove publike dodatno su zagrijali istarski ritmovi u plesu pazinskih folkloraša i pjesmi Serđa Valića, a ovacijama je dočekana i supertalentirana, mlada buzetska harmonikašica Vanessa Jakac. Koncert je priveden kraju klapskom pismom Klape „Teran“ iz Trviža i zajedničkim nastupom svih izvođača predvođenih Vanessom Jakac. Koncert je nadahnuto, s puno emocija vodio Dario Brajković i sam jedan od organizatora ove humanitarne akcije.

Pred kraj koncerta velikim pljeskom odobravanja dočekani su dosadašnji rezultati humanitarne akcije „Mislimo na vas 2“ koje je u ime organizatora pročitala Mirjana Monas. Za koncert je prodano ukupno 675 ulaznica čime je prikupljeno čak 27 tisuća kuna te 2.663 kune donacija građana. Za ovu je akciju otvoren i posebni humanitarni račun na koji je dosad uplaćeno preko 34 tisuće kuna donacija koje su uplatili brojni građani i privredni subjekti Pazinštine i Istre, kao i Istrijani iz Kanade i Švedske te turisti, prijatelji iz Norveške. Najavljena je i donacija g-đe Dušice Hoban, podrijetlom s Pazinštine, nastanjene u Londonu, koja će uplatiti 25% vrijednosti ultrazvučnog aparata čija je cijena prema riječima dr. Ivančića oko 400.000 kuna.

Humanitarna akcija nastavlja se 1. ožujka izvedbom predstave „Jama“ Kazališne družine „Rastrepuh“, a uplate donacija moguće su sve do 2.03.2019. na žiro račun IBAN HR4323400093510890302, kod Privredne banke Zagreb d.d.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa