Porečki vatrogasci zadovoljni radovima na parkingu

0
Denis Matošević i Loris Peršurić
Denis Matošević i Loris Peršurić

Izgradnja novog parkirališta s dvadesetak parkirnih mjesta pokraj Obrtničkog doma u Poreču napreduje po planu. Tim povodom, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je 1. veljače radove i susreo se s porečkim vatrogascima, kojima će ova investicija posebno značiti.

Zbog velike posjećenosti Obrtničkog doma i nedovoljnih parkirnih kapaciteta, korisnici su nerijetko svoje automobile parkirali na prometnicu ili zelenu površinu kraj Obrtničkog i Vatrogasnog doma. Time bi bio onemogućen prolaz vatrogasnim vozilima, čime je dodatno narušena sigurnost i mogućnost izlazaka na intervencije. Ne čudi, stoga, da je vijest o uređenju parkinga u Vatrogasnom domu dočekana s odobravanjem.

- Iako Vatrogasni dom ima osigurana dva prilaza, novo parkiralište će i nama i korisnicima Vatrogasnog i Obrtničkog doma pomoći u boljem funkcioniranju, rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Poreč Denis Matošević prilikom susreta s gradonačelnikom. Zadovoljstvo ne skriva ni Udruženje obrtnika Poreč, čija se kongresna dvorana koristi za mnogobrojna javna i druga događanja pa se dovršetak investicije kod korisnika doma očekuje s nestrpljenjem.

- Želja nam je graditi više manjih parkirališta po svim porečkim naseljima, kako bi zadovoljili potrebe korisnika, ali kako bi i sačuvali zelene oaze., rekao je gradonačelnik. Parkiralište se gradi sukladno važećim prostornim planovima na ukupnoj površini od 188m2 parkirališta i 185m2 prometnica. Ulaz i izlaz na parkiralište bit će s Partizanske ulice, a dimenzije parkirnih mjesta bit će 2,50 x 5,00 m. Izvođač radova vrijednih oko 60 tisuća kuna +PDV je Cesta, a investitor je Grad Poreč.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa