Kalendar Grada Umaga 2019: Svečano otvorena izložba fotografija

0
S otvorenja izložbe kalendara Grada Umaga
S otvorenja izložbe kalendara Grada Umaga

Drugu godinu za redom Grad Umag i Ustanova Festum uključuju svoje sugrađane u izradu Kalendara Grada Umaga, a svečano otvorenje izložbe 12 odabranih fotografija za ovogodišnje izdanje kalendara upriličeno je 31. siječnja u MMC-u Pučkog otvorenog učilišta „Ante Babić“ Umag. Izložbu su otvorili gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese te ravnateljica Ustanove Festum Larisa Gašperini, uz prisustvo sugrađanki i sugrađana autora koji su svojim kadrovima obogatili Kalendar za 2019. godinu.

Javni poziv upućen je u listopadu 2018. godine, ne bi li nastavio prošlogodišnji novitet privlačenja talentiranih sugrađanki i sugrađana da svojim fotografijama neposredno izrade kalendar Umaga te dobiju priliku za javno izlaganje svojih prekrasnih djela. Dvanaest odabranih fotografija objavljeno je u službenom kalendaru Grada Umaga za 2019. godinu, a autori izabranih fotografija nagrađeni su tematskom izložbom.

Prilikom svečanog otvorenja, brojna je publika imala priliku uživati u fotografijama te popričati s autorima, koji nisu krili uzbuđenje. Od panorama grada i gradskih prizora koji oduzimaju dah pa sve do mjesnih odbora i povijesnih znamenitosti, naši su fotografi ovjekovječili neke od najljepših umaških prizora te široj javnosti predstavili svoj talent.

Ovogodišnji autori fotografija su: Boris Baran-„Moela u sutonu“, Miroslav Pretula-„Sveti Ivan-boje mora“, Milka Grozdanić-„Grad u valu“, Dean Buzleta-„Umaški ribar“, Gaia Vežnaver-„Riflessi“, Martina Dagostini-„Papaveri, Giurizzani“, Mirela Duktaj-„Umag“, Tamara Belušić-„Sezona“, Leo Milevoj-„Umag u sutonu“, Neven Jurjak-„Sipar orto“, Maja Kraljik-„Savudrija, bura i Alpe“ te Lejla Ajanović-„Poslije kiše“, a već treću godinu zaredom naslovnicu kalendara Grada Umaga krasi fotografija Nevena Gerenčira.

Hvalevrijedna aktivnost svakako će se nastaviti i dogodine jer se direktnim uključivanjem građana u ovakve projekte, kao i stvaranjem zajedništva, stvaraju i uvjeti za kreativniju suradnju i „ispunjeniju“ zajednicu.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa