Umaškoj osnovnoj školi donirana nova informatička oprema

1

Delegacija Grada Umaga, predvođena gradonačelnikom i resornim pročelnikom, obišla je 31. siječnja prostorije Osnovne škole Marije i Line Umag gdje se sastala s novoizabranom ravnateljicom Sanjom Glamočić Zakinja, te s istom razgovarala o budućim planovima razvoja OŠ Marije i Line. Ujedno, novoj je ravnateljici predana i informatička oprema u vrijednosti od gotovo 70 tisuća kuna.

Naime, u okviru projekta kompletne informatizacije umaške osnovne škole, a koju pohađa više od 800 učenika s područja Umaga, Grad Umag je kupio nova računala ne bi li se adekvatno opremio kabinet za informatiku i time omogućio još bolji razvoj i napredak naših najmlađih.

Navedena su računala samo dio novih ulaganja u umaški obrazovni sustav, naglasili su pročelnik Slaviša Šmalc i gradonačelnik Vili Bassanese. “Namjera nam je podići kvalitetu radnih uvjeta u našim školama. U tom smjeru, najavljujemo i veliki projekt energetske obnove OŠ Marije i Line težak čak 22 milijuna kuna, uz financiranje iz EU fondova, zahvaljujući kojem želimo podići kvalitetu obrazovnog procesa. Osim toga, u planu je i unutarnje uređenje”, izjavio je između ostalog gradonačelnik Bassanese, dok je pročelnik dodao kako se projekt digitalizacije i informatizacije škole provodi u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, koje je Umagu osiguralo dodatnu opremu u vrijednosti od gotovo 50.000,00 kuna.

Delegaciju su u ime škole ugostile Katarina Crnković Polić, školska pedagoginja koja je obnašala funkciju v.d. ravnateljice, te novoizabrana ravnateljica Sanja Glamočić Zakinja. Glamočić Zakinja se zahvalila na vrijednoj donaciji i odličnoj suradnji te dodala kako je informatizacija škole potreba za sve učenike, ali i nastavnike, uzmemo li u obzir činjenicu da se informatika uvodi kao izborni predmet već od prvog razreda iduće godine.

„Suradnja s Gradom je na najvišoj razini, a veselimo se i početku radova na energetskoj obnovi zgrade, koja će ubrzo zasjati u novom svjetlu“, dodala je Glamočić Zakinja.

„S projektom digitalizacije nastavljamo i u 2019. godini, a do kraja 2021. godine očekujemo kako će naše škole biti potpuno informatizirane i digitalizirane, ne bi li našim učenicima pružili najbolje, ali i najsuvremenije odgojno-obrazovne uvjete“, zaključio je gradonačelnik prilikom radnog obilaska škole, učenika i djelatnika.  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa