Demetlika o RTV pristojbi: 'Jednak tretman za sve, bez iznimki'

0
Tulio Demetlika
Tulio Demetlika

U današnjem iznošenju stajališta Kluba zastupnika IDS-a, PGS-a i RI-a, IDS-ov zastupnik Tulio Demetlika ukazao je na dugogodišnji problem plaćanje RTV pristojbe s kojim se susreće velik broj prijevoznika.

Demetlika je istaknuo kako navedena pristojba za sve prijevoznike, a osobito za one koji imaju veći broj vozila predstavlja veliko i neopravdano troškovno opterećenje iz razloga što se pristojba plaća po svakom vozilu.

- Ovakvom praksom posebno su zakinuti prijevoznici u međunarodnom prijevozu, budući da se njihova vozila  pretežno nalaze u inozemstvu gdje nisu predviđeni tehnički uvjeti za primanje programa RTV-a, a u vozilima moraju imati radioprijemnik zbog zakonske obveze nekih zemalja, kazao je Demetlika.

- Potrebno je da za sve postoji jednak tretman bez iznimaka. Ako se u pojedinim djelatnostima za 4 prijemnika plaća samo 1 pretplata, zašto se isto ne primjenjuje na vozila, upitao je Demetlika, napomenuvši da se na ovakav način zakida prijevoznike.

- Trebamo biti svjesni činjenice da su mnogi prijevoznici u nemogućnosti isplate minimalnih plaća svojim zaposlenicima, pa je RTV pristojba po svakom vozilu dodatno troškovno opterećenje, upozorio je Demetlika.

Zastupnik IDS-a predložio je da se za pravne subjekte koji se bave djelatnošću međunarodnog cestovnog prometa uvede obveza plaćanja pretplate prilikom registracije vozila i to u iznosu od jedne mjesečne pretplate, odnosno 80,00 kuna po vozilu godišnje.

- Stalno slušamo o smanjenju opterećenja za naše poduzetnik pa dajte da to provedemo u djelo, zaključio je saborski zastupnik IDS-a Tulio Demetlika.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa