Učenici vodnjanske škole boravili u Blacu u Srbiji

0

Od 21. do 26. siječnja 2019. godine 33 učenika i učitelja šestih, sedmih i osmih razreda Osnovne škole Vodnjan boravilo je u Blacu (Republika Srbija), u sklopu već tradicionalne razmjene učenika osnovnih škola dvaju bratimljenih mjesta, Grada Vodnjan i Opštine Blace. Učenici i učitelji Vodnjanske osnovne škole su tijekom svoga boravka u Topličkom okrugu uživali u zimskim radostima u poznatom zimovalištu na Kopaoniku gdje su imali prilike iskusiti sve blagodati zimskih sportova, ali i sudjelovati u bogatom kulturno – zabavnom i edukativnom programu kojeg su im pripremili domaćini iz Blaca.

Prijateljstvo i suradnja Grada Vodnjana – Dignano i Opštine Blace traje duži niz godina te je u svezi sa tim ovo već četvrti posjet vodnjanskih osnovaca Blacu i sveukupno osma razmjena učenika. U sklopu boravka učenika i učitelja Osnovne škole Vodnjan – Dignano u Blacu, Općinu Blace je posjetila i delegacija Grada Vodnjana: zamjenica gradonačelnika Diriana Delcaro Hrelja, pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Filip Macan i savjetnik za protokol i suradnju sa pravnim osobama i tijelima javne vlasti Moris Ivančić.

Tijekom boravka u Blacu predstavnici Grada Vodnjana – Dignano i predstavnici Općine Blace održali su nekoliko radnih sastanaka na temu suradnje lokalnih zajednica Grada Vodnjana i Općine Blace koje osim na području obrazovanja i razmjene učenika odlično surađuju i na drugim područjima, osobito na područjima gospodarskih djelatnosti kao što su poljoprivreda i turizam.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa