jednoglasna odluka

Iznajmljivači sretni: Paušal po krevetu u Umagu ostaje 300 kuna

0
Umag
Umag

U cilju motiviranja i poticanja djelatnosti privatnog iznajmljivanja u turizmu direktnim utjecajem na što niže namete, na sjednici Gradskog vijeća Grada Umaga 30. siječnja Gradsko je vijeće jednoglasno prihvatilo prijedlog gradonačelnika Vilija Bassanesea o nepodizanju visine paušalnog poreza po krevetu.

Tako je na sjednici odlučeno kako paušal po krevetu za privatne iznajmljivače ostaje isti - 300 kuna godišnje, na zadovoljstvo svih umaških iznajmljivača kojih je u Umagu registrirano čak 1.128, a koji ukupno broje 6.127 ležajeva. Podsjećamo, ukoliko Gradska vijeća jedinica lokalnih samouprava do konca siječnja ne donesu Odluku o navedenom nametu, paušal će automatizmom porasti na 750 kuna. Umag se stoga na vrijeme odlučio poduzeti korake u smjeru podrške privatnim iznajmljivačima te je ostavio visinu paušalnog poreza po krevetu na jednakoj razini kao i prije izmjena i dopuna Zakona o porezu na dohodak.

Visina paušalnog poreza određuje se za sva naselja na području Grada Umaga u kojima se nalazi soba, apartman i kuća za odmor, odnosno kamp, a kategorizirani su u razred turističkog mjesta A. Paušalni porez po krevetu plaća se u iznosu od 300 kuna, dok se paušalni porez po smještajnoj jedinici u kampu plaća u iznosu od 900 kuna.

Grad Umag kao turistička destinacija koja svake godine ulazi u TOP 5 destinacija u Hrvatskoj, s ciljem da na vrhu ljestvice i ubuduće ostane, nastoji poduzimati sve mjere na koje kao jedinica lokalne samouprave ima utjecaja, kako bi na direktan ili indirektan način kontinuirano poticao rast i razvoj turizma. Ukoliko k tome pridodamo činjenicu kako se svake godine u Umagu provodi niz investicija koje taj grad pretvaraju u sve ljepše, ugodnije, a time i privlačnije mjesto za boravak turista, Umag je na dobrom putu da jednoga dana bude „okrunjen“ i prestižnom titulom šampiona turizma.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa