Ispovijest oca ubijenog Denisa: 'Vikao je ne ostavljaj me'

0
Foto: 100posto/privatni album
Foto: 100posto/privatni album

'Bio sam presretan kad smo dobili Denisa. Deseto sam dijete od majke, živio sam u patnji i boli. Njemu sam želio sretan život. Kad je imao tri dana iznio sam ga u benkici na kišu da ga učvrstim, stavio sam ga na studen da bude jak. Do 2 i pol godine nikad nije bio bolestan. Bio je jak, na tatu svog', govori nam nježno Rešid Pašić (41), otac dječaka Denisa kojega je u dobi od tri godine ubila vlastita majka, piše 100posto u članku u slučaju ubojstva koje se dogodilo u Puli te zgrozilo cijelu hrvatsku javnost. U nastavku prenosimo najzanimljivije dijelove.

Rešida smo posjetili u zatvoru u Bihaću, gdje odslužuje dvogodišnju kaznu zatvora zbog nekoliko kaznenih djela, između ostalog i napada na ljubavnika svoje tadašnje supruge. "Pun sam muke, otkad se desila tragedija ne znam ni što radim ni gdje sam. Najviše sam ga na svijetu volio", kaže nam, ogorčen na bezbroj nepravilnosti zbog kojih njegov sin nije bio zaštićen od majke, koja se kasnije pokazala kao njegova krvnica.

Podsjetimo, Chiara Rojnić Pašić je 23. svibnja 2017. godine između 19.14 i 20.36 sati u stanu u Akvilejskom prilazu u Puli, s maloljetnicom, koja je netom prije pobjegla iz doma, počinila teško ubojstvo. 32-godišnja Chiara prilikom ispitivanja je izjavila da se 'samo htjela riješiti dječaka'. Dobila je 33 godine zatvora. Kao da se pokušava opravdati, priča nam da je Chiaru jako volio. Upoznao ju je u Velikoj Kladuši, gdje je živio. Ubrzo je doselila k njemu. Njezini roditelji su se protivili braku, htjeli su da se vrati u Hrvatsku, no ona je rekla da želi ostati. Kako se naknadno saznalo, Chiarina obitelj još je prije nekoliko godina zatražila za nju psihijatrijsku pomoć. 

Štoviše, Chiara je prošla kroz psihičko vještačenje 2011. godine, kojim je utvrđeno da je doista bolesna, a navedena je i preporuka za njeno smještanje u ustanove na Rabu ili u Vrapču. Ona je izbjegla odlazak na liječenje, a umjesto toga uputila se u Bosnu i Hercegovinu. 'Nije se moglo primijetiti da je bolesna. Ona je tvrdila da nije', govori Rešid. Ona i Denis su ga i dopratili u zatvor u Bihaću. "Dječak je krenuo za mnom, vikao je 'Tata, nemoj me ostaviti'. Da sam tada znao...", kaže nam sa suzom u oku.

Rešid je poljoprivredni, šumski radnik. Radio je, kaže, danonoćno za svoje dijete po šumama. "Ruke su mi se tresle od motorke, toliko da dok je bio mali nisam ga se usudio držati", priča nam. Prošao je rat u BiH, krenuo je u borbu sa 16 godina. "Svašta sam prošao, dvaput sam ranjen. Dočekivao sam neprijatelje bez puške. Volim Hrvatsku, imponiralo mi je što je ona Hrvatica, zato sam ju posebno pazio."

Njegova bol za jedinim sinom nimalo ne popušta. No, on ima veliku vjeru iz koje crpi snagu. "Kao da mi je metak u prsima i gnjili. Kaže mi u džamiji 'stegni srce, bit će bolje'. Držim se toga, nema mi druge. Istina i pravda se ionako pokažu. Chiaru će stići njezina kazna... Pitate me da li je mrzim. Ne mrzim je. Ne. Što god je Bog dao ja ne mogu mrziti. Dao Bog da dobije što je zaslužila", donosi 100posto na čijim stranicama pročitajte cijeli razgovor.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa