Reagiranje Grada Pule: 'Pulski HNS namjerno dezinformira javnost'

6

Na tekst „HNS podržao prosvjed Inicijative Volim Pulu: 'Vratite vlast narodu', odnosno izvještaj s konferencije za novinare u organizaciji pulskog HNS-a, objavljen na našem portalu, reagirali su iz Grada Pule jer su "sudionici konferencije za tisak iznijeli netočne tvrdnje na koje su dužni upozoriti radi istinitog i cjelovitog informiranja javnosti“.

Reagiranje objavljujemo u nastavku:

„U svom izlaganju, kako je prenio Vaš portal, dopredsjednica pulskog HNS-a Helena Škutin Matijaš ističe cit.: „Još uvijek je upitna sigurnost velike većine dječjih igrališta te neravnomjernost uređenja. Tijekom 2017. godine utrošeno je 970.000 kn za uređenje, 2018. godine utrošeno je 820.000 kn, a za 2019. godinu osigurano je tek 600.000 kn za 67 dječjih igrališta!“

Suprotno iznesenom, Grad Pula svake godine uloži više od milijun kuna u uređenje dječjih igrališta. U proteklih 5 godina uloženo je više od 7 milijuna kuna u njihovo uređenje.

U dopisu od 15. siječnja 2019. godine pulski HNS je od strane Grada Pule obaviješten o ulaganjima u dječja igrališta u kojemu stoji cit: „U sklopu Programa održavanja za 2019. godinu, samo za redovno održavanje dječjih igrališta osigurano je 600 tisuća kuna. Tom iznosu pridodat će se i iznosi koji se tijekom godine utroše za aktivnosti izrade projektne dokumentacije za rekonstrukcije pojedinih igrališta, eventualno potrebnu nabavu nove opreme i samu realizaciju radova uređenja, podaci koji će u točnom iznosu biti poznati po provedbi procedura nabave i izvršenja traženih usluga.

Izostavljanjem te ključne činjenice, a s kojom su u dopisu od 15. siječnja 2019. godine bili upoznati, namjerno su dezinformirali javnost te se stječe dojam da su ulaganja svake godine sve manja. Osim za održavanje koje je povjereno trgovačkom društvu Castrum Pula 97 d.o.o. dio aktivnosti ulaganja u dječja igrališta, izvode se kroz redovne aktivnosti Grada Pule (nabava nove urbane opreme).

Fotografijiu koju je pulski HNS poslao medijima cit.: " radi se o potpuno zapuštenom igralištu u samom centru grada u ulici Croazia!", potrebno je navesti da se razmatra da se predmetno igralište prenamijeni ili uredi na drugačiji način, svakako u dogovoru s mjesnim odborom, budući već dulje vrijeme na tu lokaciju dolaze razne skupine građana, a ne djeca.

Grad Pula ulaže značajna sredstava u aktivnosti posvećenih najmlađima i kao Grad prijatelj djece teži da najmlađi u budućnosti uživaju još više sadržaja i mogućnosti. Na tome se baziraju programi i djelatnosti koje se provode i planiraju u suradnji s brojnim partnerima među kojima je pozvan i pulski HNS. Grad Pula sa zadovoljstvom će razmotriti sve konkretne prijedloge, razrađene u svim segmentima, pa tako i financijskim, kako bi doprinijeli poboljšanju uvjeta na dječjim igralištima.

Prihvaćamo da se ne moraju svi nužno slagati s odlukama Grada Pule, no jednako tako dužni smo reagirati na neargumentirane osvrte i zlonamjerne konstrukcije temeljene na insinuacijama i nedovoljnoj informiranosti“, stoji u reagiranju kojeg potpisuje pročelnik Aleksandar Matić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa