zdravko Marić:

'Za iznos jamstava za Uljanik mogli smo dati 15.000 eura svakom djetetu'

0
Foto: N1
Foto: N1

Ministar financija Zdravko Marić istaknuo je u srijedu uoči sjednice Vlade da su porezni obveznici do sada dali 2,5 milijarde kuna za jamstva za Uljanik. Ako bi se taj iznos podijelio s brojem novorođene djece u Hrvatskoj ispada da bi svako dijete dobilo 15.000 eura, javlja N1.

"Dvije i pol milijarde kuna su porezni obveznici prošle godine platili na osnovi jamstava za brodove koji su ugovoreni, a nikad nisu građeni niti će ikada biti građeni. Paralelno s tim, napomenuli smo tada, da ima još milijardu kuna obveza koje su se već počele plaćati u siječnju ove godine. A imamo i element čuvenog jaružara za kojeg se nadamo da bi barem, taj dio jamstava mogao biti anuliran" rekao je ministar financija Zdravko Marić prije sjednice Vlade.

"Netko to dovodi u vezu s potporama, koliko je to škola, vrtića, peljeških mostova. Na poreznoj konferenciji novinar je podijelio taj iznos s brojem novorođene djece u 2018. Izračunao da je to 15.000 eura po svakom novorođenom djetetu", ustvrdio je ministar, donosi N1.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa