Dijelili Novi zavjet bolesnicima pulske bolnice: 'Tko želi, može čitati'

0

Povezivanje podjele besplatnih primjeraka Novog zavjeta bolesnicima hospitaliziranim u pulskoj Općoj bolnici s kolapsom zdravstvenog sustava, prema našemu mišljenju, nije uzročno-posljedično. Rekla je to dr. Irena Hrstić, ravnateljica, piše 24sata.

Potvrdila je da su u svim odjelima pulske bolnice, pa i u rodilištu, u prosincu postavljene Biblije, pa tko želi može ih čitati dok je u bolnici. Dr. Hrstić kaže da to nije zbog suradnje između bolnice i biskupije, koja je nedavno donirala sanitetsko vozilo bolnici. - Porečka i pulska biskupija svake godine našoj bolnici donira određena sredstva.Donatora imamo puno i nitko od njih, pa ni naša biskupija, nikad ne traži protuuslugu - kaže. Zbog toga, dodaje, nije bilo nikakvih pritužbi pacijenata te kaže da zdravstvene usluge pružaju svima na isti način.

- Osobno nisam ni vidjela Novi zavjet jer, to svaka majka zna, kad se beba rodi, nema se vremena za čitanje - rekla je jedna mlada majka na odjelu. Od Ministarstva zdravstva nismo dobili odgovor hoće li biti i drugih svetih knjiga, javlja 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa