Dođite na predstavu 'Štefica Cvek' u Medulin

0
Foto: Dnevnik.hr
Foto: Dnevnik.hr

Predstava “Štefica Cvek u raljama života” održat će se 1. veljače s početkom u 20 sati u 3mc-u u Medulinu. Ulaz je besplatan! Evergreen suvremene hrvatske književnosti Štefica Cvek u raljama života duhoviti je roman o ljubavnim mukama mlade daktilografkinje iz jednog savim običnog ureda koja stanuje sa svojom starom tetom koja gubi zube po stanu.

Štefica Cvek zaključuje da se život nalazi negdje drugdje i čezne za ljubavlju, a kako joj sve to skupa nikako ne ide, poput Pepljuge, ostaje kući sakupljati grašak. Suočava se s nemilosrdnom prirodom života tako karakterističnim za naše krajeve, šoferima, trokrilnim frajerima, frigidnim intelektualcima.

Kupuje jednog priprostog papagaja, uvodi modne promjene te se počinje ponašati kao žena. Nakon neizdrživih uvjeta života i teškog starta, u kojem je nalazimo na početku komada, pomoću svoje iskusne prijateljice Anuške uspijeva se pribrati, stati na noge i boriti se za svoj život. Zabrinuta da nikad neće izaći iz tog pepela, upisuje tečaj engleskog jezika te upoznaje Mistera Frndića, svog čovjeka s kojim neustrašivo kroči dalje kroz život. Autorica svjetskog glasa Dubravka Ugrešić ovim komadom daje upečatljiv vodič jednoj mladoj djevojci kako bi se ona što lakše mogla suočiti s najvećim od svih mogućih izazova – kako biti ženom? Glume Natalija Đorđević (Štefica Cvek), Ranko Zidarić (Trokrilni, Intelektualac, Mister Frndić), Ana Marija Vrdoljak (teta iz Bosanske Krupe, Anuška).

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa