Todor otvorio Kulturni krug po općini Medulin

0
Zoran Todorović Todor
Zoran Todorović Todor

Povodom Svjetskog dana smijeha, 10. siječnja, prošlog je petka, 25. Siječnja, medulinski multimedijalni centar ugostio Stand up Show pulskog komičara Zorana Todorovića Todora. Svestrani i zaista neponovljivi Todor kroz istarski je dijalekt na njemu svojstven način publiku zabavio i nasmijavao do suza u programu koji je trajao više od sat i pol. Nižući viceve i anegdote o najrazličitijim temama prošlosti i sadašnjosti našega područja, prenio je svoju pozitivnu energiju i dobre vibracije na preko dvjesto prisutnih posjetitelja. A pristiglo ih je i više, no prostor 3mc-a u Medulinu za sve je zainteresirane jednostavno bio premalen. Tim više je odabir upravo Todorovog Stand up nastupa za početak projekta „Kulturni krug po općini Medulin“, od strane organizatora događaja, udruge Mutila, Sakramenski i Format, više nego pogođen. Zadovoljna i nasmijana lica mještana i posjetitelja svih generacija, tomu dodatno svjedoče.

Sljedeća aktivnost projekta realizirati će se u veljači, povodom Međunarodnog dana materinjeg jezika, 21. veljače, a u cilju očuvanja i promicanja domaćih narječja, kulture i običaja održati će se na području općine Medulin dva događaja. Prvi je, pod nazivom „Lovci na domaće beside“, edukativno-zabavni događaj za najmlađe, a u sklopu istoga za školarce nižih razreda osnovne škole, njihove učitelje i roditelje održati će se zabavne tradicionalne igre, kviz domaće beside te razgovor sa spisateljicom Marijom Družetom koja piše i objavljuje poeziju i prozu upravo na dijalektu, onom pomersko-premanturskom. Za mještane i posjetitelje također povodom Međunarodnog dana materinjeg jezika, biti će u odabranom prostoru u općini Medulin organizirana projekcija dokumentarnog filma „Kontraband“ te razgovor s Vivianom Brkarić, producenticom istoga, koja će predstaviti film i djelovanje udruge Spod Učke u čijoj je realizaciji film i nastao.

I ova će aktivnost, kao i Todorov Stand up Show te sve buduće aktivnosti projekta „Kulturni krug po općini Medulin“, za sve sudionike biti u potpunosti besplatna. Realizaciju projekta i njegovih aktivnosti svojom su financijskom potporom omogućile Općina Medulin i Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa