Istra Inspirit nagrađen još jednom prestižnom nagradom za kreativni i inovativni turistički proizvod

0
Istra Inspirit u pazinskom Kaštelu
Istra Inspirit u pazinskom Kaštelu

Upravni odjel za turizam Istarske županije sinoć je primio prestižnu nagradu Udruge Mrak - Mreže za razvoj i kreativnost za projekt Istra Inspirit, koji je proglašen najboljim u konkurenciji kreativnih i inovativnih turističkih proizvoda prema ocjenama stručnog žirija.

Na svečanoj dodjeli u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu nagradu je u ime Istarske županije i projekta Istra Inspirit primio pročelnik Upravnog odjela za turizam Istarske županije, Branko Curić.

Između velikog broja kreativnih i inovativnih projekata, Istra Inspirt bio je nominiran u konkurenciji s poznatim Špancirfestom i Jadranskim igrama. Ovo je već drugo službeno priznanje organizacijskom timu za ogroman trud uložen pri podizanju ovako velikog projekta.

Podsjećamo, iza organizatora je sveukupno 27 manifestacija koje su započele u lipnju Jules Verneovim bijegom iz pazinskog kaštela, a završile su 28. rujna na ulicama starogradske jezgre Poreča. Devet različitih kulturno, povijesno i gastro doživljaja, oživjeli su autentične lokacije u Istri i prikazali ih na potpuno drugačiji način. Istarski kašteli, rimske vile, starogradske jezgre, muzeji, pa čak i rudnik u Raši, pretvoreni su u pozornicu  te su uz vrhunsku režiju, scenografiju, kostime i glazbu, uspjeli dočarati trenutke istarske mistične povijesti.

Bijeg iz pazinskog Kaštela - Istra Inspirit
Bijeg iz pazinskog Kaštela - Istra Inspirit
Za potpuni doživljaj, uz glazbu i ples određenih povijesnih razdoblja, kušana su i prigodna jela, primjerice rimska gozba, ribarski meni, romantični doručak, rudarska marenda, renesansna gozba, večera Julesa Vernea… Već u svojoj premijernoj godini, Istra Inspirit stvorio je kompletan brand koji uključuje i vlastite autentične suvenire koji su se mogli kupiti na svakom Inspirit doživljaju. Uz konstantan angažman voditelja projekta, organizacijske ekipe, prodajnog i call centra, program uključuje u produkciju 40 profesionalnih glumaca, 80 statista, redatelja, dramaturga, kao i 10 predstavnika tehničkog osoblja, te studente pulskog sveučilišta, smjer kulture i turizma. Internet stranica Istra Inspirita, www.istrainspirit.hr, prevedena je na 6 jezika, a inovaciju na ovom području predstavlja on line kupovina ulaznica za doživljaje.

Inače, Udruga Mrak – mreža za razvoj i kreativnost dodijelila je nagrade u sveukupno devet kategorija, a ovo je prvi put da je svečanost dodjele nagrada održana izvan Zagreba, u Varaždinu koji je proglašen gradom kreativnosti u 2011. godini.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa