Masovno trovanje mačaka i pasa u Poreču: 'Sram ih može biti'

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Porečka je policija 28.1. zaprimila prijavu 31-godišnjakinje o trovanju psa. Naime, žena je na javnoj površini u Ulici Agava u Červar Portu šetala psa koji je pojeo nepoznatu plavu tvar. Budući da je posumnjala da je riječ o otrovu, odvela je psa veterinaru koji mu je pružio zdravstvenu pomoć te je utvrdio da se radi o trovanju. Policajci utvrđuju sve okolnosti ovog događaja i tragaju za nepoznatim počiniteljem, a izvidi se provode i temeljem saznanja s internetskih portala o trovanju pasa i mačaka u okolici Poreča.

O trovanju pasa i mačaka na internetu razvila se rasprava na društvenim mrežama. "Mogu tolerirati ljudsku glupost, bahatost, ali dvonożne kreature, koje se bave trovanjem drugih živih bića, ne mogu ljudima zvati.", "Ovo je van svake pameti, ali... što je kad se pojavi zoonoza? Ili smrad di te iste životinje uredno označavaju teritorij? Ili kad sjedneš ujutro na popišani motor? Pun dlaka? To niko ne vidi... Ispada da životinje imaju veća prava od ljudi. Ponavljam, protiv sam ovakvih događanja", komentirali su na društvenim mrežama.

"To je neljudski, sram ih može biti, nedaj bože da meni netko takne mačke, al' činenica ja da tko ne voli životinje, ne voli ni ljude", "Nama su u zadnjih mjesec dana otrovali 3-4 mace od čega smo jednu pronašli, još u susjedstvu je nestalo 5 maca šta znači i da su one potrovane, a imamo i moguće indicije tko bi mogao biti trovač, međutim čekat ćemo rezultate obdukcije, gospođa iz udruge Šapa nam je dosta pomogla, tu su i komunalni redari te Veterinarska stanica Poreč.", "Ne znam, malo čudno da se netko s tim bavi i da ima neki motiv ubiti kućne ljubimce ljudima. Čvrsto se nadam da je nečija pogreška zbog koje treba odgovarati.", komentirali su na Facebooku portala Parentium.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa