Roditelji Hrvatice koja je u Njemačkoj osvojila 250.000 eura žive u Puli

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Zaustavila se taman na vrijeme. Michaela Barišić u petak navečer je u njemačkom “Milijunašu” osvojila 250 tisuća eura, a srca publike odgovorom na pitanje što će s tim novcem: roditeljima omogućiti putovanje. “Oni su gastarbajteri i jedino što su vidjeli je autoput A8 prema Salzburgu i Hrvatskoj”, rekla je Michaela, piše Jutarnji.

I time što je na opće zaprepaštenje, u najnapetijem trenutku, mirno izrecitirala pjesmu koju je napisala baš za ovu priliku. Michaela Barišić odgovorila je točno na 13 od mogućih 15 pitanja u RTL-ovu TV showu “Tko želi biti milijunaš”. Odustala je na onom za 750 tisuća eura: Na osnovu čega je utvrđena maksimalna težina od 25 grama? Mogući odgovori bili su njemačko poštansko pismo, strelica za pikado, nirnberška kobasica i unca zlata. Michaela je pretpostavljala da bi odgovor mogla biti strelica za pikado. Točan odgovor? Kobasica.

Michaela već 20 godina gleda “Milijunaša”, uvijek je voljela pogađati odgovore. “Roditelji su me stalno nagovarali da se prijavim. Ovog ljeta sam prvi put to shvatila ozbiljno i prijavila se”, priča Michaela za Jutarnji. Roditelji su radili u Kienzleu, tvornici koja je, među ostalim, proizvodila parking satove. Svake godine dolazili su u Hrvatsku: prvo u Đakovo, gdje živi očeva obitelj, i kasnije u Pulu, gdje su gradili kuću. “Do Pule nam je 960 kilometara, nije to daleko”, kaže Michaela. Danas su roditelji u mirovini i žive u Puli. U publici na kvizu bila je i majka Vera, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa