Pulski SDP obilježio međunarodni Dan sjećanja na holokaust

0
Igor Belas, Mirjana Galo i Siniša Gordić
Igor Belas, Mirjana Galo i Siniša Gordić

Polaganjem vijenca kod Spomenika palim borcima i žrtvama fašističkog terora, u Titovom parku, SDP Pule zajedno s Udrugom za zaštitu ljudskih prava i građanskih sloboda ''HOMO'', obilježio je međunarodni Dan sjećanja na holokaust i sprječavanje zločina protiv čovječnosti.

U ime SDP-a Pule vijenac su položili potpredsjednik SDP Pula Igor Belas, politički tajnik SDP-a Pula Siniša Gordić te predsjednica udruge ''Homo'' Mirjana Galo.

Okupljenim građanima kratko se obratio potpredsjednik SDP Pula Igor Belas koji se u ime predsjednice SDP Pula, Sanje Radolović, zahvalio građanima na dolasku te istaknuo povijesnu važnost današnjeg dana.

Podsjetio je na oslobađanje zloglasnog koncentracijskog logora Auschwitz, strahote koje su se tamo događale i pozvao sve prisutne da nastave doprinositi suzbijanju povijesnog revizionizma koji je na djelu od strane pojedinaca i grupacija. Revizionizam se koristi u dnevno političke svrhe, a ima strahovite posljedice na mlađe generacije. SDP kao stranka uvijek je njegovala i uvijek će njegovati antifašističke vrijednosti koje su omogućile slobodu koju danas uživamo.

U spomen na sve nastradale u borbi protiv nacizma i fašizma održana je minuta šutnje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa