Alen ide kod poznatog psihijatra: 'Pametan je to potez'

0
Alen Vitasović i dr. Robert Torre
Alen Vitasović i dr. Robert Torre

Ovisnost o alkoholu ili narkoticima česta je među slavnima u Hollywoodu i za borbe mnogih slavnih saznamo tek nakon nekoliko godina, kad priznaju da su došli do ruba. No, u zemlji kao što je Hrvatska takve se stvari puno brže saznaju. Mnogi o tome ne žele razgovarati te tek kasnije, nakon što su prošli kroz rehabilitaciju podijele s javnošću svoju borbu, piše 100posto u svom članku hrvatskim zvjezdama koje se bore protiv ovisnosti.

Između ostalih, pišu i o Alenu Vitasoviću. "Imam velikih problema s alkoholom, ali više ne kao prije. I dalje popijem, znam se i napiti, ali kontroliram se, pogotovo na koncertima. Nisam više ni mlad, bude mi jako naporno nastupati cijelu noć. Ja sam poduzeo neke mjere u vezi toga da pomognem sebi i svojoj obitelji. Liječenje je teška riječ jer ovisnost se ne može izliječiti, možeš ju držati pod kontrolom. Sad sam u fazi koja je dobra - popijem, ali ne padam po ulici", iskreno će pjevač, piše 100posto.

Kako bi sve držao pod kontrolom jednom mjesečno prijavi se na odjel i ide na redovnu terapiju kod psihijatra, dr. Roberta Torrea u Zagrebu. Torre je poznat kao protivnik uporabe antidepresiva te je stručnjak za bolesti ovisnosti. Pod lupu javnosti dospio je kada je prije nekoliko godina objavio feljton i knjigu "Prava istina o psihijatriji".

"On mi puno pomaže. Pomaže mi da se lakše nosim sa svime što me okružuje, koncertima, ljudima. Ali, i da manje pijem. Pametan je to potez. Odeš malo tamo, odmoriš se, razgovaraš. Smatram i savjetujem svima, zaista puno pomogne. Pisalo se o svemu tome previše, shvaćam da je zanimljivo, ali evo, zadnje vrijeme ništa ne pijem. Na koncertima nimalo. Popijem tu i tamo bevandu iza večere, ali minimalno", rekao je Vitasović, donosi 100posto.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa