Skinite novi album Bruna Krajcara, donosimo linkove!

0
Bruno Krajcar (foto: Facebook)
Bruno Krajcar (foto: Facebook)

Svestrani pulski skladatelj i kantautor Bruno Krajcar predstavio je 23. siječnja svoj novi album „Pozitiva" u Hrvatskom društvu skladatelja, u Zagrebu. Njegov novi album "Pozitiva" donosi deset autorskih kompozicija koje obiluju čitavim spektrom pozitivnih emocija. "Pozitiva" dolazi iz pera jednog od najplodnijih hrvatskih autora koji je surađivao s brojnim izvođačima, a posebno se ističu: Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Josipa Lisac, Radojka Šverko, Marko Tolja, Alen Vitasović, Putokazi, Nenad Bach, Edin Karamazov, Vlatko Stefanovski, Stjepan Hauser, Ana i Viktor Vidović, Tedi Spalato, sestre Husar, Bobby Solo, Arsen Dedić, Tamara Obrovac.. Poznat je po  jedinstvenom glazbenom rukopisu, a s novim se albumom predstavlja pjesmama u kojima nam se dušom pjesnika ispovijeda, otkrivajući svoju intimu i emocije, u kojima se zrcali njegova ljubav prema Stvoritelju, djeci, ženi, obitelji..

Brunin unikatan zvuk, vrhunske aranžmane, iznimno inteligentne tekstove te emociju albuma, izvrsno je opisao njegov kolega, Alfi Kabiljo: "Pozitiva je za mene primjer bezvremenskoga hita i izvrstan lijek protiv lošeg raspoloženja i depresije. Kad sam Brunu upoznao negdje u srcu Istre i slušao njegove originalne pjesme, odmah sam znao da je to ogroman talent koji ima potencijal da napravi veliku karijeru. Zvao sam neke značajne kolege i podsjetio da Istra ima novu buduću zvijezdu, koja zrači originalnošću i osobnošću. Imao sam pravo; on je danas vrhunski skladatelj, kantautor, tekstopisac, aranžer, pijanist, organizator, gastro i vino znalac te nadasve pravi “zabavljač” - što znači da je u vrhu estrade, ne samo u našoj regiji, nego i mnogo šire. Njegova originalnost uspostavlja ga kao vanserijskog majstora popularne glazbe. Album "Pozitiva" je još jedan dokaz i želim mu dobar uzlet.".

Bruno Krajcar, akademski glazbenik, skladatelj i kantautor, njeguje jedinstven glazbeni izričaj u kojem spaja naizgled nespojivo - univerzalni glazbeni jezik razumljiv cijelom svijetu s tradicijskim glazbenim elementima Istre i Kvarnera, svojevrsnim glazbenim unikatom.

"Pozitiva" izražava moj stav prema životu. Svaku životnu situaciju možemo sagledati iz različitih perspektiva. Odabrao sam pozitivnu stranu, stranu dobra te želim potaknuti ljude da se raduju svakom darovanom trenutku, da stanu na stranu dobra kako bi im život bio lijep. Sve najljepše u životu dobili smo besplatno, osvijestimo li to i najobičniji dan postat će najljepši dan. I zato samo 'Pozitiva' jer pozitiva je odluka, odluka svakoga od nas." - kaže Bruno Krajcar.

U bogatoj karijeri objavio je osam albuma te brojne singlove i videospotove, a među brojnim nagradama spomenut ćemo samo neke - dobitnik je strukovne nagrade „Status“ (HGU) za najinstrumentalistu u 2004. godini, godišnje nagrade Hrvatskog društva skladatelja Milivoj Koerbler za 2007. godinu, dvije nagrade „Porin“ (2008. i 2016. godine) za najbolji etno album te nagrade „Istriana“ za najglazbenika Istarske županije za 2009. godinu. Album u MP3 formatu možete skinuti ovdje, a WAV ovdje.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa